Ve 2016 Avrupa Şampiyonası finallerindeyiz

Ve 2016 Avrupa Şampiyonası finallerindeyiz

SPOR Haberleri

89'da Selçuk İnan'ın İzlanda'yı yıkan; 78 milyonu ayağa kaldıran frikik golü geldi. Ay-yıldızlılar “En iyi üçüncü” olarak Fransa biletini kaptı

A Milli Futbol Takımı'mız unutulmaz bir zafere imza atarak EURO 2016'ya direkt olarak katılma hakkını kazandı. 1 puana ihtiyacı olduğu grubun son maçında İzlanda'yı 1-0'la deviren ay-yıldızlılar bütün grupların en iyi üçüncüsü olarak Avrupa Futbol Şampiyonası biletini cebine koydu. Fatih Terim karşılaşmaya santraforsuz 4-6-0 sistemiyle başladı. Zaman zaman Arda ve Halkan Çallhanoğlu takımın en ileri ucundaki adamı olarak rakip savunmayı zorlamaya çalışıyordu. Topa sahip olmak isteyen milliler ilk yarı boyunca bunu başardı ancak oyunu tamamen rakip yarı sahada oynamasına rağmen gol pozisyonu bulmakta oldukça zorlandı. Ay-yıldızlıların ilk yarıda bulduğu en net fırsat 18. dakikada yaşandı. Penaltı noktasında bulunan Ozan Tufan topu hemen gerisindeki Oğuzhan'a verdi ancak genç oyuncu çok müsait bir pozisyonda kötü vurarak meşin yuvarlağı dışarı attı.
Selçuk 90'a astı!
Soyunma odasından Hollanda'nın 2-0 geride olduğunu öğrenerek çıkan milliler ikinci yarıya rahat başladı. Karşılaşmanın 65. dakikasında Letonya'dan beklediğimiz skorun gelmesi üzerine Konya Arena tribünleri ayağa kalktı. Millilere bir gol yetiyordu. Fatih Terim sahaya Umut Bulut ve Cenk Tosun'u sürdü ve gole ihtiyacı olan milliler yüklenmeye başladı. Oyun tam istediğimiz gibi rakip ceza sahasında geçiyorken hiç hesaba katılmayan bir durum yaşandı ve Gökhan Töre direkt kırmızı kart görererek takımımızı 10 kişi bıraktı. Kalan 10 dakikada eksik oynamamıza rağmen gol arıyorduk. Arda Turan'ın 85'teki şutu yan ağlara takılınca saç baş yolduk. 89'da kazanılan serbest vuruşta nefesler tutuldu. Topun başına geçen Selçuk İnan muhteşem bir vuruşla meşin yuvarlağı 90'a asarak 3 puanı, zaferi, EURO 2016 biletini getiren golü attı: 1-0. Teşekkürler Türkiye A Milli Futbol Takımı! > Murad Tamer
Ve 2016 Avrupa Şampiyonası finallerindeyiz


Ve 2016 Avrupa Şampiyonası finallerindeyiz


UEFA'DAN BÜYÜK ÖVGÜ
UEFA, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nun son maçında İzlanda'yı 1-0 mağlup ederek Fransa'da oynanacak olan Euro 2016'ya doğrudan katılma hakkı kazanan A Milli Futbol Takımı için, "Onlar asla vazgeçmedi" yorumunu yaptı. İnternet sitesinden Türkiye'nin sevinç fotoğraflarını paylaşan UEFA, "Coşku... Türkiye'den inanılmaz sahneler. Onlar asla vazgeçmedi. Türk partisi başladı" ifadelerini kullandı. UEFA ayrıca, son dakika attığı frikik golüyle galibiyeti getiren Selçuk İnan için de, "İşte Türkiye'nin kahramanı! Çarpıcı bir serbest vuruş Euro 2016 için yeterli oldu" yorumunu yaptı. EURO2016 resmi twitter hesabından da, “Tebrikler Arda! Fransa'da görüşürüz” şeklinde mesaj yayınladı.
Ve 2016 Avrupa Şampiyonası finallerindeyiz

ARDA TURAN SEVİNÇ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Selçuk İnan'ın 89'uncu dakikadaki frikik golü bütün stadı sevince boğdu. Maçın bitiş düdüğünün ardından kaptan Arda Turan sevinç gözyaşlarına boğuldu. Çimlere kapanıp kalan ve uzun süre dua eden Arda Turan, daha sonra takım arkadaşlarıyla birlikte tribünleri dolaşıp coşkuyu paylaştı. Maçtan sonra ise kaptan çarpıcı açıklamalar yaptı. “Ne diyeceğimi bilemiyorum çok büyük mutluluk yaşıyoruz” diyen Arda, “Letonya'dan sonra hep söyledik; inanıyoruz, hayal satmıyoruz, savaşacağız diye. Türk halkına bir nebze olsun bir armağan verebildiysek ne mutlu bize. Buralarda, bu seviyelerde olmak, bu turnuvalara gitmek önemli. Bu takım bir yere gittiği zaman her şeyi başarabilecek güçte. Orada da en iyisini yapmak için aynı şekilde savaşacağız" ifadelerini kullandı. 


Yürek dayanmadı
Dk.24 Çek Cumhuriyeti Hollanda önünde Kaderabek'le öne geçti, sevindik...
Dk.35 Sural Çekleri iki farka taşıdı. 
Dk.43 Suchy atıldı, Çekler on kişi kaldı. Bizi hafif endişe sardı. Ya Hollanda maça döner, biz İzlanda'ya mağlup olursak ihtimalleri akıllardaydı.
Dk.62 Fatih Terim oyuna ilk müdahalesini yaptı. Gökhan Töre'yi sahaya sürdü, gol istemenin zamanı gelmişti. 
Dk.65 Gecenin en güzel haberi geldi. Kazakistan Kuat'ın golüyle Letonya önünde öne geçti. Bizim en iyi 3. olmamız için Kazakların kazanması şarttı.
Dk.66 Terim parmaklarıyla Arda'ya '1-0' işareti yaptı. Kaptan haberi arkadaşlarına iletti, Kazakistan'dan müjde gelmişti. Şimdi saldırma vaktiydi.  
Dk.66 Robin van Persie kendi kalesine atınca 3-0 geri düşen Hollanda çöktü. Gözlerimiz iyiden iyiye Letonya-Kazakistan maçına döndü. Kazaklar gol yememeliydi. 
Dk.70 Hollanda Huntelaar ile farkı ikiye (1-3) indirdi, umutlandı, biz tedirgindik. 
Dk.72 Terim ikinci hücumcuyu aldı oyuna: Cenk Tosun. 
Dk.75 Fatih hoca Umut'u da sürdü sahaya.
Dk.77 Gökhan Töre inanılmaz şekilde kırmızı kart gördü, on kişi kaldık, moraller bozuldu, her şey berbat mı olacaktı? 
Dk.83 Robin van Persie golünü attı, farkı bire çekti (2-3). Uzatmaları düşününce beraberlik ve galibiyet için bile süre yeterliydi. Üstelik bizim maçımız golsüz sürüyor, İzlanda ufak ufak geliyordu. Yürekler dayanmıyor, on kişi ile tedirgin de olsak saldırılar yapıyorduk. 
Dk.89 Aylardır gelen şehit haberlerinin üzerine Ankara'daki katliamın acısıyla gülmeye hasret kalan insanımızın sevinme vakti geldi. Selçuk İnan frikiği köşeye bıraktı: 1-0. 
Dk.90 artı... Son dakikalar geçmek bilmedi. Konya'da bitse bile heyecan dinmedi. Kulağımız 1-0 süren ve 6 dakika uzayan Kazakistan maçında, dillerimiz-kalplerimiz dualardaydı. Orada da son düdük çaldığında Ardalar sahada, taraftarlar tribünde, Türkiye sokaklarda ağlıyordu... Bekli bizi Fransa, geliyoruz... 



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...