Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fatih Terim kariyerinde Avrupa başarılarıyla dikkat çekiyor

Fatih Terim kariyerinde Avrupa başarılarıyla dikkat çekiyor

SPOR Haberleri

A Milli Takım'ı finallere götürme başarısı gösteren Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Avrupa'daki başarılarıyla dikkati çekiyor.

Milli takımın başında 3. kez finallerde yer alacak tecrübeli teknik  adam, büyük bir organizasyona millileri en fazla götüren teknik adam olarak da  adını tarihe yazdırdı. 
 
Milli takımın, tarihinde ilk kez 1996'da Avrupa Şampiyonası'nda  mücadele etmesini sağlayan tecrübeli teknik adam, 2008'deki finallerin ardından  2016'da da aynı başarıyı yakaladı. 
 
Avrupa Şampiyonası'na ilk götüren teknik adam 
 
Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde 1996'da  mücadele ederken, millilerin başında Fatih Terim bulunuyordu. 
 
Elemelerde İsviçre'in ardından 2. sırada yer alan ve en iyi ikinci  olarak 1996 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etme hakkı kazanan milli takım,  İngiltere'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen finallerde grup maçlarında 3 maçı  da yitirince şampiyonaya veda etti. 
 
2008'de en büyük başarıyı getirdi 
 
Terim, 2008'deki Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde ikinci kez milli  takımın başında yer aldı. Elemelerde Yunanistan'ın ardından 2. sırada İsviçre ve Avusturya'nın  ev sahipliği yaptığı şampiyonada mücadele etme hakkı kazanan Türkiye, finallerde  Türk futbolu adına önemli sonuçlara imza attı. 
 
Fatih Terim yönetimindeki milli takım; Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve  İsviçre'nin yer aldığı A Grubu'nu ikinci sırada bitirerek bir üst tura yükseldi.  Çeyrek finalde Hırvatistan'ı geçen milliler, yarı finale kadar yükselmeyi  başardı. Yarı finalde Almanya'nın karşısına çıkan milli takım, rakibine mağlup  olunca final şansını yitirdi. 
 
4 Avrupa Şampiyonası'nın üçünde Fatih Terim 
 
Türkiye, Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde tarihinde 4 kez Avrupa  Şampiyonası Finalleri'nde yer alırken bu hakkın üçünü Fatih Terim getirdi. 
 
Terim, 1996 ve 2008'deki finallerin ardından Fransa'da  gerçekleştirilecek 2016 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne milli takımı götürerek bu  başarıyı üçüncü kez imza attı. 
 
Milli takım, 2000 Avrupa Şampiyonası'nda da yer alırken teknik  direktör olarak Mustafa Denizli görev yapıyordu. 
 
Galatasaray'ın başında da Avrupa tarihi yazdı 
 
Milli takım ile Türk futboluna önemli başarılar kazandıran Fatih  Terim, kulüpler bazında da tarihe geçmeyi başardı. 
 
Terim, Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemlerde 1999-2000 sezonunda  Türkiye'ye ilk Avrupa kupasını kazandıran teknik direktör oldu. Sarı-kırmızılı  takım, Terim yönetiminde UEFA Kupası'nda finalde İngiltere'nin Arsenal ekibini  penaltılarla geçerek kulüpler bazındaki ilk kupayı Türkiye'ye getirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...