Fenerbahçe, Bayern Münih karşısında!

Fenerbahçe, Bayern Münih karşısında!

SPOR Haberleri

THY Avrupa Ligi'nde geçen sezon Dörtlü Final oynayan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, sezonu Bayern Münih maçıyla açıyor.

THY Avrupa Ligi'nde geçen sezon Dörtlü Final oynayan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, 2015-2016 sezonunun ilk maçında yarın A Grubu'nda Alman temsilcisi Bayern Münih'i konuk edecek.


Fenerbahçe ile Bayern Münih arasında yarın Ülker Sports Arena'da oynanacak maç saat 19.45'te başlayacak.


Geçen sezon gösterdiği performansla tarihinde ilk kez Dörtlü Final oynayan sarı-lacivertliler, bu başarısını devam ettirmek istiyor. Sezonu galibiyetle açmayı hedefleyen başantrenör Zeljko Obradovic'in öğrencileri, yeni bir yapılanmayla sahaya çıkacak.


Sezon başında 10 oyuncusuyla yollarını ayıran ve 7 transfer yapan Fenerbahçe, yeni kadrosuyla Dörtlü Final parolasıyla başlayacağı Avrupa Ligi'ndeki ilk sınavını verecek.


Fenerbahçe, geçen sezonda Bayern Münih'le ilk tur gruplarında karşılaşmıştı. Sarı-lacivertliler, deplasmanda rakibini 93-86, İstanbul'da ise 87-81 mağlup etti.


Fenerbahçe'de sakatlığı devam eden ve kasım ayında sahalara döneceği duyurulan Rick Hickman, Bayern Münih maçında forma giyemeyecek.


- Sahasında 7 maçtır kaybetmiyor
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde evinde oynadığı son 7 maçı kazandı.


Geçen sezon çeyrek finalde İsrail ekibi Maccabi'yi İstanbul'daki 2 maçta da yenen sarı-lacivertliler, Top 16 turunda ise Anadolu Efes, Unicaja Malaga, EA7 Emporio Armani, Nizhny ve Laboral Kutxa karşısında sahadan galibiyetle ayrıldı.


Sarı-lacivertliler, Ülker Sports Arena'da Avrupa'daki son yenilgisini geçen sezon Top 16 turunda 16 Ocak'ta Olympiakos karşısında yaşadı.


- Ülker artık yok
Avrupa Ligi'nde sadece kendi adıyla ve Fenerbahçe'ye sponsor olarak 14 yıldır mücadele eden Ülker, artık bu organizasyonda yer almayacak.


Ülker, Avrupa Ligi adı altında 2001 yılında oynanmaya başlayan organizasyonda 5 yıl sadece kendi ismiyle mücadele etti. Fenerbahçe'ye 2006 yılında sponsor olarak kulübü kapatan Ülker, sarı-lacivertlilere 9 sezon boyunca sponsorluk yaptı.


Fenerbahçe Ülker olarak 9 sezon Avrupa Ligi'nde mücadele eden takım, geçen sezon Dörtlü Final oynama başarısı gösterdi. Bu sezon sponsorluk anlaşmasının bitmesiyle sarı-lacivertli kulüp sadece "Fenerbahçe" ismiyle devam etme kararı aldı ve "Ülker" adı Avrupa basketbolunda bu sezon yer almadı.


- Savanovic 100. maçında Fenerbahçe'ye karşı
Anadolu Efes'te 2011-2014 sezonları arasında forma giyen Bayern Münih'in tecrübeli Sırp oyuncusu Dusko Savanovic, kariyerinin 100. Avrupa Ligi maçını Fenerbahçe'ye karşı oynayacak.


Avrupa Ligi'nde Valencia, Anadolu Efes ve Bayern Münih formalarıyla toplam 99 maça çıkan Savanovic, 10.6 sayı ortalamasıyla mücadele ediyor. Sırp oyuncu 100. maç heyecanının Fenerbahçe karşısında yaşayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...