EURO 2016'yı evden izleyecek yıldız futbolcular

/ Kaynak: AA
EURO 2016'yı evden izleyecek yıldız futbolcular

SPOR Haberleri  / AA

EURO 2016 Elemeleri'nde başarılı olamayan ülkelerin önemli oyuncusu, Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek finalleri evden izlemek zorunda kalacak.

Yıllar boyunca futbol dünyasına birçok özel futbolcu armağan eden  Hollanda, elemelerde Türkiye'nin de bulunduğu A Grubu'nu 4. sırada bitirerek  finallere katılma şansını kaybetti. "Portakallar"da Bayern Münihli kanat oyuncusu  Arjen Robben, Fenerbahçeli golcü Robin van Persie ve Galatasaray'ın orta saha  oyuncusu Wesley Sneijder, kariyerlerine bir Avrupa Şampiyonası daha  ekleyemeyecek. Takımın diğer hücumcuları Manchester United'dan Memphis Depay ve  Schalke 04'ten Klaas-Jan Huntelaar gibi üst düzey isimler de EURO 2016'da sahne  alamayacak. 
 
Yugoslavya'nın en büyük mirasçısı olarak gösterilen Sırbistan, ülkenin  dağılmasının ardından uluslararası futbol arenasında bekleneni gösteremedi.  Elemelerde I Grubu'nu 4. bitiren Sırbistan'da, Newcastle United'dan Aleksandar  Mitrovic, Inter'den Adem Ljajic, Manchester City'den Aleksandar Kolarov,  Chelsea'den Nemanja Matic, Branislav Ivanovic ve Fenerbahçeli Lazar Markovic ile  Beşiktaşlı Dusko Tosic, yine Avrupa Şampiyonası deneyimi yaşayamayacak. 
 
Sırbistan'dan ayrıldıktan sonra başarı kovalayan diğer Yugoslav  ülkelerinden Karadağ'da Interli golcü Stevan Jovetic ve Atletico Madridli  savunmacı Stefan Savic, bir kez daha büyük bir turnuvaya dahil olamayacak. 
 
Son yıllarda düşüşe geçen Avrupa şampiyonu unvanlı Yunanistan ise  birinci torbadan girdiği kuranın ardından F Grubu'nu sonuncu sırada bitirerek  hayal kırıklığı oluşturdu. Eski kadro derinliği bulunmamasına rağmen son senelerde  Yunanistan Milli Takımı'nda ön plana çıkan isimlerden Kostas Mitroglou, Sokratis  Papastathopoulos, Vasilis Torosidis, Kyriakos Papadopoulos ve Giorgios Samaras,  finallerde boy gösteremeyecek. 
 
Fransa bileti tehlikede olan futbolcular 
 
Futbolseverler, play-off turunu geçemediği takdirde İsveç, Bosna  Hersek, Danimarka, Ukrayna ve İrlanda Cumhuriyeti'nden de birçok futbolcuyu  izleme şansından mahrum kalacak. 
 
Bu isimler arasında İsveç Milli Takımı'nın yıldız golcüsü Zlatan  Ibrahimovic ön plana çıkıyor. İsveç, play-off'ta karşılaşacağı rakibini  eleyememesi halinde Türkiye'de forma giyen oyunculardan Andreas Isaksson,  Alexander Milosevic, Erkan Zengin ve Abdul Rahman Khalili de turnuvada boy  gösterme fırsatını kaçıracak. 
 
Play-off'ta mücadele edecek ülkelerden Danimarka'da Tottenham'ın orta  saha oyuncusu Christian Eriksen, Wolfsburg'un golcüsü Nicklas Bendtner ve  Fenerbahçeli savunmacı Simon Kjaer, elenmeleri halinde gelecek yıl turnuvayı  evlerinde takip edecek. 
 
Chelsea'nin kalecisi Asmir Begovic, Romalı orta saha oyuncusu Miralem  Pjanic ve golcü Edin Dzeko ile Hertha Berlin'in forveti Vedad Ibisevic, Bosna  Hersek formasıyla play-off turunu geçerek Fransa bileti almaya çalışacak. 
 
Ukrayna'da Dinamo Kiev'in forveti Andriy Yarmolenko, Sevilla'nın kanat  oyuncusu Yevhen Konoplyanka, İrlanda Cumhuriyeti'nde ise kariyerine ABD'de Los  Angeles Galaxy'de devam eden golcü Robbie Keane ve Everton'ın orta saha oyuncusu  Aiden McGeady, play-off turunu geçemedikleri takdirde turnuvayı pas geçecek. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...