Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsviçre, Rocha'yı ABD'ye iade edecek!

/ Kaynak: AA
İsviçre, Rocha'yı ABD'ye iade edecek!

SPOR Haberleri  / AA

İsviçre, rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltında bulunan eski FIFA yetkilisi ve eski Nikaragua Futbol Federasyonu Başkanı Julio Rocha'yı, ABD'ye iade edecek.

İsviçre Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsviçre'de gözaltında bulunan eski FIFA yetkilisi ve eski Nikaragua Futbol Federasyonu Başkanı Julio Rocha'nın ABD'ye iade edilmesi onaylandı" denildi.


Açıklamada, "Nikaragua vatandaşı Rocha'nın, İsviçre Federal Ceza Mahkemesi'ne temyiz başvurusunda bulunmak için 30 gün süresi var" ifadesi kullanıldı.


Bakanlık, Rocha'nın, Nikaragua'da 2018 FIFA Dünya Kupası ön eleme turunun pazarlama haklarının, bir ABD spor pazarlama şirketine satışında 150 bin dolar rüşvet almakla suçlandığını açıkladı.


Rocha'nın yanı sıra 27 Mayıs'ta İsviçre'nin Zürih kentinde rüşvet aldıkları ve kara para akladıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlar arasında FIFA Başkan Yardımcısı Jeffrey Webb ile eski FIFA yetkilileri Jose Maria Marin, Eugenio Figueredo, Eduardo Li, Rafael Esquivel ve Costas Takkas bulunuyor.


Rocha dahil gözaltında bulunan 6 FIFA yetkilisinin ABD'ye iadesi onaylanmış oldu. İsviçre daha önce Li, Webb, Figueredo, Takkas ve Esquivel'in de iadesini onaylamıştı.


İsviçre tarafından, gözaltında bulunmasına rağmen henüz ABD'ye iadesi onaylanmayan tek eski FIFA yetkilisi Jose Maria Marin.


ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. FIFA Başkanı Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.


Davanın iddianamesinde adı geçen FIFA yetkilileri, 1991 yılından bu yana yapılan uluslararası futbol organizasyonlarını kirletmekle suçlanıyor.


İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuştu.


FIFA Etik Kurulu ise Blatter, UEFA Başkanı ve FIFA Başkan Yardımcısı Michel Platini ile FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye 90 gün futboldan men cezası verildiğini duyurmuştu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...