Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray'ı 'Ahmetler' durduracak

Galatasaray'ı 'Ahmetler' durduracak

SPOR Haberleri

Gençlerbirliği, lig maçında Galatasaray'ın golcülerini, altyapısından yetişen Ahmet Çalık ve Ahmet Oğuz ile durdurmayı planlıyor.

Gençlerbirliği altyapısında yetişerek A takıma yükselen Ahmet Çalık ve Ahmet Oğuz, Spor Toto Süper Lig'de cumartesi günü yapacakları maçta, Galatasaray'ın golcülerine geçit vermeyeceklerini söylediler.

Ahmet Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada sezonun 8. haftasında deplasmanda karşılaşacakları sarı-kırmızılı ekibin önemli forvetleri bulunduğunu belirterek, "Hepimiz bu ligin futbolcularıyız. Herkes sahada mücadelesi kadar var" dedi.

Başkent ekibinin A takımında 3 sezondur sürekli görev aldığını hatırlatan Ahmet Çalık, "Gençlerbirliği'nin çok önemli bir özelliği var, yetiştirdiği ve Spor Toto Süper Lig'de oynatma cesareti gösterdiği futbolcular. Sahaya gelerek ya da televizyondan izleyen futbol severlere biz her hafta, bunun mümkün olduğunu ve altyapının önemini hatırlatıyoruz. Gençlerbirliği'nin bu özelliğinin, medyada iyi işlenmediğini, öne çıkarılması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Mehmet Özdilek'in göreve başlamasının ardından antrenman ve oyun sisteminde de değişiklikler olduğunu ancak genç teknik adam ile daha önce de çalıştığı için zorlanmadığını dile getiren Ahmet Çalık, Kayserispor galibiyetinin ardından lige verilen milli maç arasını iyi değerlendirdiklerini ve vakit kaybetmeden deplasmanlardan da puan toplamaya başlamaları gerektiğini ifade etti.

"İşimiz kalemizi savunmak"

Başkent ekibinin savunmasının sağında görev alan Ahmet Oğuz, karşılarındaki takım ya da futbolcu isminin önemli olmadığını söyledi.

Geçen yıl zaman zaman forma şansı bulan bu sezon ise bütün maçlarda görev alan Ahmet Oğuz, kendisini geliştirmeye devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Altyapıdan yetişen futbolcuların forma giydiği Gençlerbirliği'nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Ahmet Oğuz, "Takımda forma giyen çok sayıda futbolcu, çocukluk arkadaşı. Aslında çocukluk arkadaşlarından kurulu bir ekibiz, bunu avantaja çevirmeliyiz" diye konuştu.

Başkent ekibinin iki futbolcusu da formasını giymeyi hedefledikleri A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası finallerine kalarak, Türkiye'yi mutlu ettiğini ifade ettiler.

Ankara'daki terör saldırısına değinen iki futbolcu, böyle üzücü bir olayın tekrar yaşanmaması temennisinde bulundular.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...