Dünya Kupası satın alındı!

Dünya Kupası satın alındı!

SPOR Haberleri

2005'te FIFA'ya yapılan 6.7 milyona avroluk ödeme için soruşturma açıldı, ortalık fena karıştı

FIFA hakkında her geçen gün yeni bir skandal iddiası yaşanıyor. Almanya Futbol Federasyonu, 2005 yilinda FIFA'ya yapilan 6.7 Milyon avroluk ödeme için soruşturma açtı. 
Ödemenin, "FIFA Kültür Programı'na destek" için yapılmış olmasına rağmen federasyonun ödemenin bu amacı taşımadığı şüphesiyle soruşturmayı açtığı öğrenildi. Bu gelişmenin hemen ardından Almanya'nın ünlü dergisi Der Spiegel'in internet sitesinde çok daha büyük yankı uyandıracak bir iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre 2005'te yapılan bu ödeme 2006 Dünya Kupası'na Almanya'nın ev sahipliği yapması için gerçekleşti. Haberde 6.7 milyon avronun kaynağı ise ünlü Alman spor giyim markası Adidas'ın 2009'da ölen sahibi Robert Louis-Dreyfus. Bu paranın, 2006 Dünya Kupası ev sahipliği için yapılan oylamaya katılan 4 Asyalı FIFA üyesine verildiği öğrenildi. Bu dört asyalı üyenin ikisi şu anda yaşamıyor. Bahsi geçen oylamada Güney Afrika'ya karşı 12-11'lik üstünlük sağlayan Almanya, kıl payıyla 2006 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma hakkını kazanmıştı.
YİNE BLATTER
Yolsuzluk skandalları ve rüşvet iddialarıyla başı dertte olan ve istifa edeceğini açıklayan Sepp Blatter, 2006 Dünya Kupası için yapılan oylamada da FIFA Başkanı olarak görev yapıyordu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...