Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray 4 -1 Gençlerbirliği

Galatasaray 4 -1 Gençlerbirliği

SPOR Haberleri

Galatasaray, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı karşılaşmanın 2. yarısında müthiş bir geri dönüşe imza atarak Gençlerbirliğini 4-1 yendi.

Stat: Türk Telekom
Hakemler: Çağatay Şahan, Volkan Narinç, Cevdet Kömürcüoğlu
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Hakan Kadir Balta, Chedjou, Carole, Selçuk İnan, Bilal Kısa, Rodriguez (Dk. 46 Yasin Öztekin), Sneijder (Dk. 80 Emre Çolak), Podolski, Umut Bulut (Dk. 84 Burak Yılmaz)
Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Kulusic, Ahmet Yılmaz Çalık, Latovlevici, Doğa Kaya (Dk. 10 Skulason), Dimitriadis, Spelmann (Dk. 46 Tomic), Djalma (Dk. 67 İrfan Can Kahveci), El Kabir, Stancu
Goller: Dk. 37 El Kabir (Gençlerbirliği), Dk. 49 Bilal Kısa, Dk. 53 Chedjou, Dk. 68 Yasin Öztekin, Dk. 87 Burak Yılmaz (Penaltıdan) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 20 Carole, Dk. 38 Selçuk İnan (Galatasaray), Dk. 21 Spelmann, Dk. 45+3 Latovlevici (Gençlerbirliği)


 
MAÇIN GOLLERİ:
37. dakikada Djalma'nın pasıyla sağdan ceza alanına giren El Kabir, kaleci Muslera'yı da geçtikten sonra dar açıdan topu boş kaleye gönderdi: 0-1.
49. dakikada Yasin'in pasıyla sol kanatta buluşan Chedjou'nun ortasında kale sahası çizgisi üzerinde uçarak kafa vuruşunu yapan Bilal, topu filelere gönderdi: 1-1.
53. dakikada sol taraftan Selçuk'un kullandığı köşe atışında ön direkte önce Hakan'ın sonra da Chedjou'nun kafayla vurduğu meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1.
68. dakikada Savunmadan seken top sol çaprazdaki Yasin'de kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Hopf'un bacaklarının arasından filelerle buluştu: 3-1.
86. dakikada Burak Yılmaz, kendisinin düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı gole çevirerek skoru ilan etti: 4-1.
 Galatasaray 4 -1 Gençlerbirliği
DENAYER VE HAMİT YOK, BURAK SONRADAN GİRDİ
Sarı kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Hamit Altıntop ve Denayer 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Sakatlığı geçen Burak Yılmaz ise ikinci yarıda forma şansı buldu ve penaltıdan fileleri havalandırdı. Hamza Hamzaoğlu sakatlığı geçen Semih Kaya'ya ilk 11'de yer vermezken defansın göbeğinde Hakan Balta-Chedjou ikilisini oynattı.


GALİBİYET SERİSİ 4 MAÇA ÇIKTI
Galatasaray, Gençlerbirliği karşısında aldığı 4-1'lik skorla ligde galibiyet serisini 4 maça çıkardı. Lige kötü bir başlangıç yapan ve ilk 4 haftada hanesine 5 puan yazdırabilen sarı-kırmızılı ekip, ardından Trabzonspor (1-0), Gaziantepspor (2-1), Medipol Başakşehir (2-0) ve Gençlerbirliği (4-1) müsabakalarından galip ayrılarak, son 4 maçından 12 puan çıkarmayı bildi. Ligde puanını 17'ye yükselten Galatasaray, maç fazlasıyla Beşiktaş'ın 1 puan önünde liderliğe yükseldi.


SEZONUN İSABETLİ ŞUT REKORUNU KIRDILAR
Galatasaray, maç boyunca rakip kaleye 23 şut çekerken 17 isabet sağladı. Sarı kırmızılılar böylece bu sezon bir maçta en çok isabetli şut çeken takım oldu. İlk yarıda 8 şutun 4'ünde çerçeveyi bulan Galatasaray, ikinci devrede 15 şut çekerken 13 isabet sağladı. Gençlerbirliği ise ilk yarıda 6 şut çekip 2 isabet sağlarken, ikinci yarıda 7 şut atıp 2 isabet sağladı. Galatasaray ayrıca karşılaşmayı 15 kornerle tamamlamadı. 


ÖNEMLİ MAÇLAR ÖNCESİ BÜYÜK MORAL
Performansını giderek yükselten "Cim Bom", Gençlerbirliği galibiyetiyle önündeki önemli müsabakalar öncesi moral kazandı. Hafta içi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Portekiz temsilcisi Benfica'yı ağırlayacak ve hafta sonu da rakip sahada Fenerbahçe'ye karşı önemli bir derbiye çıkacak Galatasaray, bu müsabakalara moralli bir şekilde hazırlanacak.
Galatasaray 4 -1 Gençlerbirliği

CHEDJOU'DAN 4 DAKİKADA 1 GOL, 1 ASİST
Sarı-kırmızılı ekibin tecrübeli savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, Gençlerbirliği karşısında 4 dakika içindeki 1 gol ve 1 asistlik performansıyla adeta kurtarıcı oldu. Maçın ilk yarısını 1-0 geride tamamlayan "Cim Bom"un 49. dakikada Bilal Kısa ile bulduğu ilk golün pasını veren Kamerunlu oyuncu, 53. dakikada attığı kafa golüyle de takımını 2-1 öne geçirmeyi başardı.


HAKEM ŞAHAN'IN KARARLARI ELEŞTİRİLDİ
Müsabakayı yönetem hakem Çağatay Şahan'ın maç içinde verdiği kararlar, sarı-kırmızılı taraftarlar ve futbolcuların tepkisini çekti. İlk yarına El Kabir'in attığı gol öncesi Galatasaraylı oyuncu Bilal Kısa'ya faul yapıldığını savunan sarı-kırmızılı oyuncular, uzun süre Çağatay Şahan'a tepki gösterirlerken, bu esnada Selçuk İnan da sarı kart gördü. Hakem Şahan, maç içinde çaldığı ve çalmadığı düdükler nedeniyle Galatasaray oyuncuları ile teknik heyetinin tepkisini çekerken, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu müsabakanın 4. hakemi Kemal Yılmaz'la da bir süre tartışma yaşadı.
Galatasaray 4 -1 Gençlerbirliği

DOĞA KAYA 8. DAKİKADA SAKATLANDI
Gençlerbirliği takımı kaptanı Doğa Kaya, müsabakanın henüz 8. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Oyun içinde depar attığı bir esnasında sağ arka adalesini tutarak yerde kalan Doğa, saha kenarına gelerek bandaj yaptırdıktan sonra oyuna devam etmek isterken, saha içinde birkaç adım attıktan sonra değiştirilmesi işaretini yaptı. Doğa'nın yerine 10. dakikada Skulason karşılaşmaya dahil oldu.
Galatasaray 4 -1 Gençlerbirliği

22 BİN 775 TARAFTAR İZLEDİ
Galatasaray-Gençlerbirliği karşılaşmasına taraftarların ilgisi orta düzeyde oldu. Yapılan açıklamada, müsabakayı 22 bin 775 izleyicinin tribünden takip ettiği duyuruldu.


ÖZDİLEK: SİYAH İLE BEYAZ KADAR FARKLI İKİ DEVRE OYNADIK
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 4-1 mağlup oldukları Galatasaray maçında çok farklı iki devre oynadıklarını söyledi. Özdilek, "Siyah ile beyaz kadar farklı iki devre oynadık. İlk yarı 3 gol dahi bulabilirdik ancak bu bölümü 1-0 önde tamamladık. İkinci yarı bizim için iyi geçmedi. Bu bölümde baskı geleceğini biliyorduk ve arkadaşlarımızı uyarmıştık ama basit bir gol yedik. Ardından da ayaklarımızın üzerine sağlam basamadık" dedi. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...