Rıdvan Dilmen: "Bir tanesi tamam ama ikisini çekemem"

Rıdvan Dilmen: "Bir tanesi tamam ama ikisini çekemem"

SPOR Haberleri

Rıdvan Dilmen Galatasaray derbisi öncesi Kayserispor'u tek golle geçerken Fenerbahçe'nin orta saha-hücum hattı bağlantısını masaya yatırdı.

Fenerbahçe'nin, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Kayserispor'u deplasmanda 1-0 mağlup ettiği maçın ardından Rıdvan Dilmen sarı lacivertlilerin ortaya koyduğu futbolu eleştirdi.


"Fenerbahçe bugün resmen altın buldu. 3 puana saygı duyuyorum ama yetmez" diyerek sözlerine başlayan Rıdvan Dilmen, sarı-laciverli takımda hücumda yaşanan tıkanmayı şu şekilde ele aldı;

"Diğer maçlarda bu futbol yetmez. Takımın coşkusunda problem yok ama oyuncular gitmiyor. Diego, Alper, Fernandao, van Persie. Öndeki oyuncular bakın çok faul yapıyor. Açıkçası bu futbol Fenerbahçe'ye yakışmadı. Taraftarlar 3 puandan dolayı mutlu olmalı ama oyundan değil. Ayrıca bu kadroda Ba, Kjaer, Josef, Mehmet Topal. Bu 4'ü bir arada oynadığında Fenerbahçe hücumda üretemez. Bugün de öyle oldu. Van Persie 3'lük attı. Onun dışında pozisyonun yok. Ayrıca şöyle veya böyle kalende de tehlikeler yaşadın. Fenerbahçe bugün 3 puana şükretmeli ama oyun düşündürücü. Mehmet Topal ve Souza kesinlikle Süper Lig'de yan yana oynamaz. Türkiye Ligi'nde kaleye gidemezsin. Bir tanesine eyvallah da ben ikisini birden çekemem. Hücumda dört golcü oyuncuyla oynamanıza rağmen üretemiyorsunuz çünkü arkalarında iki tane sürekli yana pas yapan oyuncuyla oynuyorsunuz. Hiç ileriye derin pas özellikleri yok."


%100 Futbol'da öne çıkanlar...


GÜNTEKİN ONAY: Sezonun en kötü maçlarından bir tanesi oldu. Koskoca Fenerbahçe üç tane pas yaıp, olgun bir atak geliştiremedi.


GÜNTEKİN ONAY: Hakem son dakikadaki itiş kakışı 1 sarı kartla geçiştirerek iyi idare etti. Futbol da bunlar olur. İşin içinde küfür ve hakaret yoksa konuşmaya bile gerek yok.


GÜNTEKİN ONAY: Son 5 maçında gol atamayan Kayserispor zor gol atar gözüküyor. Geçen sezon PTT 1. Lig'de şampiyon olan kadroları daha iyiydi.


GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe o kadar temposu düşük oynadık ki, maçı izlerken yüksek rakımdan etkilenmiş olabileceklerini düşündüm. Maç boyunca yarı sahayı hiç geçmeyen Fenerbahçeli futbolcular oldu.


GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe kritik bir sürece giriyor. Ajax maçında Fenerbahçe'nin galibiyetten başka şansı yok. Galatasaray maçı bence Ajax karşılaşması kadar hayati ve telafisi zor değil.


GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe'de kim oynamazsa oynmasın bu oyuncu niye oynamıyor denilecek bir kadro genişliği var. Kayseri karşısında Volkan Şen oynayabilirdi. Diego çok kötü oynadı.


GÜNTEKİN ONAY: Sosyal hayatı çok fazla alternatifli bir şehir olmamasına rağmen, üstelik Fenerbahçe gelmişken Kayseri'de tribünlerin bu kadar boş kalması anlaşılır gibi değil. Karşılaşmanın analizinin dışına çıktık ama gerçekten sahada futbol da yoktu.


RIDVAN DİLMEN: Maçı izlemeyenler çok şey kaybetmedi. Fenerbahçe, Kayseri'de iyi futbolun ötesinde kazanmayı hedefledi. Fenerbahçe bir tane üçlük attı. Onun dışında hemen hemen hiç pozisyona girmediği gibi rakip 10 kişiyken bile pozisyon da verdiler. Kayserispor biraz yetenekli bir takım olsaydı kesin cezayı keserdi.


RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe'nin deplasmanlardaki oyunsal problemi devam ediyor. Rize'de ve Kasımpaşa'da da kötü oynamıştı ama kötü oynadığı üç deplasmanda iki galibiyet ve bir beraberlik çıkardı.


RIDVAN DİLMEN: Maçta büyük ihtimalle faul rekoru kırılmıştır. Oyun çok fazla durdu. 31 kere tac atışı kullanıldı. 10 sarı ve 1 kırmızı kart çıktı. Böyle bir karşılaşamadan da iyi futbol çıkması beklenemez.


RIDVAN DİLMEN: Mustafa Akbaş, sarı kart gördükten sonra atılmak için elinden geleni yaptı. Tolunay Kafkas'ın Akbaş'ı çıkarmaması hataydı.


RIDVAN DİLMEN: Mehmet Topal hiç oyuna katılmadı. Savunmanın önünde durdu. Josef De Souza idare ediyor. Stoperler de hücuma zaten çıkmıyor. Fernandao'yu üç kere ofsaytta gördük. Resmen ışınlandı. Markovic ve Nani de çıkınca Fenerbahçe'nin dripling özelliği hiç kalmadı. Bu şartlarda Fenerbahçe çok önemli bir 3 puan aldı. Altın buldular.


RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçeliler sonuca çok mutlu olmalı ama bu oyun uzun vadede yetmez. Fenerbahçe'ye bu futbol yakışmadı. Taraftarını gelecekle ilgili ümitlendirecek bir futbol oynamalıydı.


RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş maçının 20 dakikası dışında Fenerbahçe deplasmanlarda hiç iyi bir görüntü vermedi. Bol rotasyonlu bir takım olmasına rağmen deplasmanları oynayamıyor. Coşkusunda problem yok ama fizik olarak iyi değiller. Çok temposuzdular. Bu sorunu çözecek olan teknik direktördür.


RIDVAN DİLMEN: Hakem gerçekten iyi hakem ama bu maçı kötü yöneteni de döverler. Ortada futbol yoktu. kendi kendine bir şeyler uydurması lazımdı.


RIDVAN DİLMEN: Tolunay Kafkas'ın işi çok zor. Fenerbahçe karşısında nispeten iyi oynadılar. Bu da Fenerbahçe'nin düşünmesi gereken bir durum. Kayserispor, bu sezon öncesi teknik direktörünü çok geç buldu. Böyle olunca transferler de aceleyle yapıldı.


RIDVAN DİLMEN: Mehmet Topal ve Souza kesinlikle Süper Lig'de yan yana oynamaz. Türkiye Ligi'nde kaleye gidemezsin. Bir tanesine eyvallah da ben ikisini birden çekemem. Hücumda dört golcü oyuncuyla oynamanıza rağmen üretemiyorsunuz çünkü arkalarında iki tane sürekli yana pas yapan oyuncuyla oynuyorsunuz. Hiç ileriye derin pas özellikleri yok. Bu şartlarda Markovic ve Nani top almak için geriye gelmekten çok yorulur ve sakatlanırlar.


RIDVAN DİLMEN: Oynanan futbol bir yana Fenerbahçe neticede kış gelmeden Kayseri deplasmanını 3 puanla atlattı. Ligin sonlarına doğru Fenerbahçe Kayseri'de şöyle oynanmıştı diye hatırlanmayacak ama maçta aldığı 3 puan hanesinde yazıyor olacak. Bu, Fenerbahçe için en büyük artıdır.


RIDVAN DİLMEN: Bu oyun önümüzdeki haftalar için Fenerbahçelileri ümitsizliğe götürmesin. Ajax ve Galatasaray maçlarında Kadıköy full olur. O maçlarda coşkusu ve agresifliği çok farklı olur. Ancak şampiyonluk yarışında olabilmeleri için deplasman futbollarını geliştirmeleri şart.


RIDVAN DİLMEN: Teknik direktör performansı bakımından bir değerlendirme yaparsak, Fenerbahçe'nin istikrarlı bir 11'i, istikrarlı bir oyun düzeni yok. Volkan, Şener ve Kjaer dışında istikrarlı bir oyuncusu yok.


RIDVAN DİLMEN: Türkiye'de spor seyircisi ve spor yapma kültürü yok. Biz bırak yapmayı, seyredenlere de razıyız ama o da yok. Kayseri'de Fenerbahçe gelmişken akşam saat 5'te insanlar ne yapıyor, araştırmak lazım. Fenerbahçe maçı nasıl bir maç oldu ki, bunları konuşmaya başladık.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...