HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Beşiktaş galibiyete hasret!

Kaynak:
Beşiktaş galibiyete hasret!

SPOR Haberleri  / 

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor sahasında Beşiktaş Sompo Japan'ı 79-74 yendi.

Beşiktaş Sompo Japan ligde kazanamıyor! Spor Toto Basketbol Ligi'nde Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor'la deplasmanda karşılaşan siyah beyazlılar salondan 79-74'lük skorla mağlup ayrıdı ve ligin ikinci haftasında ikinci yenilgisini aldı.
      
Maçın ilk periyoduna etkili başlayan Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, rakibi karşısında ilk 3 dakikada Dulckys, Akındele ve Crocker'in sayılarıyla 7-0 öne geçti. Beşiktaş Sompo Japan karşılaşmanın 8. dakikasında Wolters'in basketiyle farkı ikiye (12-10) indirse de ev sahibi takım, Crocker ve Hosley'in basketleriyle üstünlüğünü koruyarak ilk periyodu 16-13 önde kapadı.
      
İkinci periyotta da üstünlüğünü devam ettiren Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, sayı üretmekte zorlanan siyah-beyazlı ekip  karşısında Crocker ve Akındele'nin basketleriyle 14. dakikada 9 sayılık (24-15) fark yakaladı. Konuk takım ilk yarının son 5 dakikasında Wolters ve Darden'in sayılarıyla farkı kapamaya çalışsa da ev sahibi takım devreyi 31-26 üstünlükle tamamladı.
      
Karşılaşmanın ikinci yarısında Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor'un top kayıplarını ve hücumdaki etkisiz oyununu iyi değerlendiren Beşiktaş Sompo Japan, 25. dakikada Kartal'ın basketiyle maçta ilk kez öne geçti: 36-35. Konuk ekip, 3. çeyreği de 47-46 önde bitirdi.
      
Mücadelenin son çeyreğinde toparlanan Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, 33. dakidada Dulkys'nin sayısıyla maçta tekrar üstünlüğü ele aldı (54-52). Üstünlüğünü korumayı bilen Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, karşılaşmayı 79-74 kazandı.


Maçın en skorer oyuncusu 22 sayı ile Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor'dan Crocker oldu.


Ligin ilk haftasında Muratbey Uşak Sportif ile oynaması gereken karşılaşma ulusal yas nedeniyle ertelenen Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, bu sonuçla sezona galibiyetle başladı.
      
Geçen hafta Pınar Karşıyaka'ya mağlup olan Beşiktaş Sompo Japan ise 2. maçından da mağlup ayrıldı.


AKIN ÇORAP YEŞİLGİRESUN BELEDİYESPOR: 79 - BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN: 74
Salon: Giresun 19 Eylül
Hakemler: Engin Kennerman, İsmail Aydın, Mehmet Karabilecen
Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor: Perkins 6, Bradley 13, Akındele 14, Crocker 22, Ahmet Tuncer, Mutlu Demir 2, Hosley 10, Gökhan Yazıcıoğlu, Dulkys 12, Can Özcan
Beşiktaş Sompo Japan: Seeley 9, Wolters 9, Kartal Özmızrak 12, Muratcan Güler 5, Cenk Akyol 2, Engin Atsür 3, Darden 8, Lampe 11, Murphy 9, Radosevic 4, Muhammed Doğan Şenli 2
1. Periyot: 16-13
Devre: 31-26
3. Periyot: 46-47
Beş faulle çıkan: 38.10 Hosley (Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor)

Dettmann hatalara bağladı!


Beşiktaş Sompo Japan'ın başantrenörü Henrik Dettmann, Yeşilgiresun karşılaşması sonrası çok iyi maçta kazanan tarafın rakipleri olduğunu belirtti.


Çok zor bir karşılaşmayı geride bıraktıklarını anlatan Dettmann, "Salonda müthiş bir atmosfer vardı. Hem taraftarımız hem de teknik ekibimiz açısından kazanmak çok önemliydi. Çok hatalı oynadık. Yapmamamız gereken birçok hata yaptık. Fakat takım olarak büyük bir mücadele gösterdik. Maçı kaybettiğimiz için üzgünüz" şeklinde konuştu.

SPOR
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...