Türk yayıncılık tarihinde bir ilk

/ Kaynak: AA
Türk yayıncılık tarihinde bir ilk

SPOR Haberleri  / AA

TRT4K kanalının ekranlara taşıyacağı UEFA Avrupa Ligi'ndeki Fenerbahçe-Ajax karşılaşmasıyla, Türkiye'de ilk kez bir maç yayını 4K kalitesiyle yapılacak.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Fenerbahçe'nin Hollanda temsilcisi Ajax'ı ağırlayacağı üçüncü hafta karşılaşmasıyla, Türkiye'de ilk kez canlı bir maç yayını 4K kalitesiyle gerçekleştirilecek.


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 22 Ekim Perşembe günü saat 22.05'te başlayacak Fenerbahçe-Ajax maçının yayını, TRT, Türksat, Samsung ve Mediapro iş birliğiyle 4K yapılacak ve bu yayın, Avrupa Yayıncılar Birliği (EBU) vasıtasıyla tüm dünyaya 4K olarak servis edilecek.


Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, izleyicilere HD yayınlardan 8 kat daha kaliteli televizyon izleme keyfi sunan 4K yayının yapıldığı TRT4K kanalıyla mücadeleyi ekranlara taşıyacak.


Konuyla ilgili TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül ile Samsung ve Mediapro Türkiye firmalarının üst düzey yöneticilerinin katılımıyla yarın Rixos Pera Otel'de bir basın toplantısı düzenlenecek.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...