Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ümit Şamiloğlu İngiltere'de tarih yazacak

/ Kaynak: AA
Ümit Şamiloğlu İngiltere'de tarih yazacak

SPOR Haberleri  / AA

Milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu, "Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda dereceye girerek istiyorum " dedi.

Milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu,  Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda madalya alarak iki ilke birden imza  atmak istediğini söyledi.
 
İngiltere'nin Glasgow kentinde 23 Ekim-2 Kasım tarihlerinde  düzenlenecek 46. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na katılacak Türk Milli  Takımı'nın en deneyimli sporcusu Ümit, şampiyonanın, Türk cimnastiği için büyük  önem taşıdığını dile getirdi.
 
Kariyerinin sonlarına yaklaştığını ifade eden 35 yaşındaki sporcu,  "Şampiyonada dereceye girerek, hem tarihimizin ilk dünya şampiyonası madalyasını  hem de erkeklerde ilk olimpiyat vizemizi almak için mücadele edeceğim" dedi.
 
İyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini ve son bir yıldır bu  şampiyonayı hedeflediklerini anlatan Ümit, "Tarihimizde eksik kalan tek şey dünya  şampiyonası ve olimpiyat madalyası. Jübilemi yapmadan bu ikisini mutlaka almak  istiyorum" diye konuştu.
 
Kendi kariyeriyle cimnastik tarihinin paralel gittiğini belirten milli  sporcu, "Çok uzun yıllar emek verdim. Bu yaşta kolay değil ama belli bir noktaya  geldik. Bundan sonra yapacağımız her şey bize artı olarak dönecek. Tam hazır  durumdayken artık gidip şu iki madalyayı da alalım diyorum" ifadelerini kullandı.
 
Şampiyonada sadece barfiks aletinde yarışacağını belirten Ümit,  "Madalya kazananlar direk olimpiyat vizesi alıyor. Alamayanlar toplamda yapılacak  sıralamaya göre vize alabiliyor. Erkeklerde 3 kişiyiz. Ferhat Arıcan toplamda,  İbrahim Çolak ise halka aletinden vize almaya çalışacak" diye konuştu.
 
"Benim bir oğlum var yarı Kürt, yarı Türk" 
 
Türk cimnastiğinin artık dünyada bilindiğini, son dönemde elde edilen  başarılarla yurt dışında tanınır hale geldiklerini vurgulayan Ümit, şunları  söyledi: "Bizim işimizin özü dostluk, barış, kardeşlik. Kürt asıllı bir sporcu  olarak kariyerimin her döneminde, kürsüde İstiklal Marşı'nı okumaktan, Türk  bayrağını temsil etmekten çok büyük gurur duydum. Benim bir oğlum var yarı Kürt,  yarı Türk. Kim, kimi, kimden nasıl ayıracak? Tek dileğimiz barış içinde kardeşçe  yaşamak."
 
"Bu ülkeye karşılık beklemeden hizmet ettim, bundan sonra da ederim"  diyen Ümit, şunları kaydetti: "Bizim gibi milli duygularla iç içe çalışanların, bu konularda daha  duyarlı olması taraftarıyım. Futbol, basketbol, hentbol, hepimiz bir araya gelip  barış, kardeşlik çağrısı yapmaktan çekinmemeliyiz. İnşallah ülkemizde güzel  günler olacak. Bu acı günleri geride bırakacağız. Biz de elde edeceğimiz  başarılarla, acıları bir nebze olsun hafifletmeye çalışacağız." 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...