Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzonspor'da tarihi çöküşün nedenleri

Trabzonspor'da tarihi çöküşün nedenleri

SPOR Haberleri

Trabzonspor, Mersin İdman Yurdu'na 3-2 yenilirken aynı zamanda lig tarihinde 2'nci defa 4 maç üst üste kaybetmenin şokunu yaşadı.

Şimdi herkes 'Peki bu duruma nasıl gelindi' diye sormaya başladı. İşte çöküşün ana nedenleri:


1- Trabzonspor'un 30 Temmuz'da UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Rabotnicki ile Makedonya'da oynanan karşılaşma öncesi yaşananlar, gerginliğin ilk işaretlerini verdi. Sportif direktör Süleyman Hurma ile tartışan kaptan Onur Recep Kıvrak kamptan gönderildi. Ardından istifa ederek İstanbul'a dönen sportif direktör Süleyman Hurma, aynı akşam Makedonya'ya döndü. Onur, rövanş öncesi affedildi ancak özellikle kaleci Esteban'ın transfer edilmesi, Onur'un gözden çıkarıldığı yorumları yapılmasına sebep oldu. Sakat olan Onur, iyileşmesine rağmen, Torku Konyaspor ve Mersin karşılaşmalarından önceki son antrenmanlarda dizinde ağrı hissettiğini söyleyince maçlarda görev almadı. Teknik direktör Şota'nın Mersin maçından sonra Onur'u eleştirmesi de aradaki buzların hâlâ erimediğini gözler önüne serdi.


SOYUNMA ODASI KAVGA YERİ


2- Bordo-mavili takımda Rabotnicki maçında Erkan Zengin-Cardozo arasında soyunma odasında yaşandığı iddia edilen kavganın ardından Osmanlıspor yenilgisinden sonra da Erkan Zengin'in Mehmet Ekici'ye yumruk atması takımdaki dengeleri tamamen alt üst etti.
3- Ekici'nin Erkan'a ceza verilmemesi nedeniyle İstanbul'a kadar giderek başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşmesi, gerekenin yapılmaması halinde takımdan ayrılmak istediğini belirtmesi futbolcular arasında da büyük rahatsızlık oluşturdu. Olayda Ekici'nin tarafını tutanlarla Zengin'i haklı bulan futbolcular arasında da üstü kapalı bir gerginlik olduğu söylentisi yayıldı.
4- Hurma ve Şota'nın krizleri yönetmekte istenen performansı sergileyememesi de öne sürüldü. Bu arada futbolcuların ödemelerdeki gecikme nedeniyle de bazı rahatsızlıkları olduğu vurgulandı. 


YANLIŞ KADRO TERCİHLERİ


5- Bordo-mavili takımda üst üste alınan yenilgilerden sonra taraftarların da takıma büyük tepki göstermesi, camiada büyük kredisi olan teknik direktör Şota'nın bile sert şekilde eleştirilerek istifasının istenmesi operasyon olacağının sinyallerini vermeye başladı. Şota'nın basın toplantısında yönetimle görüşeceğini söylemesi, 'istifasını verecek' yorumlarının yapılmasına sebep oldu. Ancak dün bu yönde herhangi bir gelişme olmadı, Gürcü hoca herhangi bir adım atmadı.
6- Şota'nın eleştirildiği konuların başında takımdaki bütünlüğü sağlayamaması, oyuncular üzerinde yeterince etkili olamaması, yanlış kadro tercihleri geliyor. Bu konuda düzeltme yapamadı.
7- Art arda aleyhte gelen hakem hataları da olayların üstüne tuz biber ekmiş oldu, takım toparlayamadı.


Kaynak: Fotomaç

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...