Güreşin Yıldızları Başakşehir'de parladı

Güreşin Yıldızları Başakşehir'de parladı

SPOR Haberleri

Başakşehir Güreş Derneğinin düzenlediği 2015 Güreş Başarı ödül töreni Başakşehir M. Emin Saraç Kültür Merkezinde yapıldı.

Türk kültürünün asırlık mirası ata sporumuz güreşte gurur veren başarılarıyla göğsümüzü kabartan sporcularımıza, antrenörlerimize ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başakşehir Güreş altyapısında yetişip Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında derece yapan güreşçilerimize ödülleri verildi.


Başakşehir Güreş Derneğinin düzenlediği 2015 Güreş Başarı ödül törenine Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan vekili Selahattin Uyan, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcıları Haluk Dikbaş, Yasin Kartoğlu, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, son Dünya Şampiyonları Rıza Kayaalp, Selçuk Çebi, Milli takım antrenörü Serkan Özden, koordinatör Ata Karataş, Kolej ve devlet okulları müdürleri, Dernek yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve ailelerinin katılımlarıyla Başakşehir M. Emin Saraç Kültür Merkezinde yapıldı.


Törenin açılış konuşması Başakşehir Güreş Derneği Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım yaptı. Yıldırım, “Güreş ayrı bir sevdadır. Güreş eğitimi ve terbiyesi çok önemli. Başakşehir güreşe alt yapısına, güreş ahlakına farklı bir renk getirmiştir. Ata sporumuza hizmet eden herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Yıldırım ayrıca Başakşehir'de güreşin bu aşamaya gelmesinde büyük pay sahibi antrenör Cemal Bakır ve evlatlarına, güreşçi ailelerine ve Dernek yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür etti.

Güreşin Yıldızları Başakşehir'de parladı


'Gençlerimizin başarısında ailelerin önemi büyük'
 
Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Yasin Kartoğlu yaptığı konuşmada ilçede spor alanında yapılan çalışmaları anlattı, “Spor Müdürlüğümüzü kurduk. Her mahalleye ücretsiz spor parkı yapmak için proje başlattık. Çocuklarımızı sokağın olumsuzluklarından kurtarmak istiyoruz. Yakın dönemde spor parkları ile beraber izcilik çalışmalarımız başladı. Yaz spor parkları ile ilgili çalışmalarımız var. Gençlerimizi denizle de buluşturacağız. Gençlerimizi Bilgievleri ile başlayıp, Üniversiteye kadar sporla buluşturacağız. Güreşçilerimizin başarısında en büyük pay ailelerindir, onlara teşekkür etmek istiyorum. Türkiye olarak diğer ülkelere ağabeylik yapıyoruz. Spor'da, ekonomide ve diğer alanlarda her zaman ülke olarak önde olmalıyız.”
 
'Güreş Derneği sıradan bir Dernek değil'

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ise yaptığı selamlama konuşmasında Güreş sporuna katkıda bulunanlara teşekkür etti, Tekin “Başakşehir Muhtarı aynı zamanda dernek başkanımız Fatih bey güreş derneğinden bahsettiği zaman ben diğer dernekler gibi bir oluşum zannetmiştim, buradaki çalışmalarınızı gördükten sonra Güreş Derneğinin sıradan bir dernek olmadığını fevkalade işler yaptığınıza şahit oldum, dedi. Son olarak “Spora zaman ayırabilmek başlı başına bir başarıdır. Çocuklarını destekleyen ailelerimizi kutluyorum” dedi.
 
Güreşin Yıldızları Başakşehir'de parladı


'Gençlerimizi Tebrik ediyorum'

Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, yaptığı konuşmasında “Biz ülkemizden bir dünya lideri çıkarttık. Artık sporu boş zamanlarımızı doldurmak için değil bayrağımızı göndere çektirmek için yapmalıyız. Türkiye'nin adını dünyaya duyuran tüm gençlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
 
Güreşin Yıldızları Başakşehir'de parladı


'Başakşehir zoru başardı Tebrikler'

Türkiye Güreş Federasyonu Vekili Selahattin Uyan yaptığı selamlama konuşmasında, “Başakşehir bir marka. Federasyon olarak güreşimizi kentleştirmeye çalışıyoruz. Kentleşme anlamında yaptıkları katkılardan dolayı derneğimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Türk Güreşine desteklerinden dolayı plaket takdim edildi

Programın sonunda ödül törenine geçildi, Türk Güreşine desteklerinden dolayı Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin'e, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a, TGF Başkanlığına hediyelerini Başkan Fatih Mehmet Yıldırım takdim etti. Ayrıca güreşçiler eğitim desteği veren kurumlardan Çınar Koleji, NevOkul ve İOSB kolejine plaketler takdim edildi.

Güreşin Yıldızları Başakşehir'de parladı


Yılın en iyi altyapı antrönerleri
Harun Doğan, Gökhan Akçen, Süleyman Güngör


Yılın en iyi çıkış yapan Yıldız güreşçileri
Kerem Kamal, Doğan Kara, Ertuğrul Kahveci


Güreşe destek olan ulusal ve yerel basın ödülleri
TRT SPOR, NTV SPOR, AA, İHA, TEK RUMELİ TV, 212 HABER, BAH MEDYA


Güreş sporuna destek olan idareciler
Prof. Dr. Mustafa Altun, Latif Çakmak, Adnan Kuzu, H.İbrahim Oktay
 
Güreşin Yıldızları Başakşehir'de parladı


Altın'la ödüllendirildiler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başakşehir Güreş altyapısında yetişip 2015 yılında İstanbul, Bölge, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında 68 Altın, 47 Gümüş, 98 Bronz Toplam 213 madalyayı kazanmayı başardı.
Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında dereceye girerek madalya alan sporcular tam altın, yarım altın, çeyrek altın, tek kişilik yorgan, sertifika ve isimlerine özel kalem ile ödüllendirdi. Ödülleri davete katılan yöneticiler verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...