Kabala duvarını Dortmund yıktı!

Kabala duvarını Dortmund yıktı!

SPOR Haberleri

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Borussia Dortmund, Azerbaycan'da Kabala'yı 3-0 mağlup etti.

Sakat olan milli futbolcumuz Nuri Şahin ve politik nedenlerle götürülmeyen Henrikh Mkhitaryan'dan yoksun Dortmund ilk golü 31. dakikada buldu. Soldan hareketlenen Marco Reus'un ortasında Pierre Emerick Aubameyang topu ağlara gönderdi. Bu gol Azeri ekibi Kabala'nın bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde sahasında yediği ilk gol olurken 481 dakikalık gol yememe orucu sona erdi.

38'de Aubameyang, Kagawa ile yaptığı verkaçın ardından sert bir şutla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Bu gol aynı zamanda Borussia Dortmund'un UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki 100. golü de oldu.

73'te Gabonlu forvet, Bender'in kaleciden dönen şutunu tamamlayarak Avrupa Kupaları'nda Dortmund formasıyla hat-trick yapan 4. oyuncu oldu. Aubameyang Dortmund formasıyla bu sezon 16 maçta 17 gol kaydetti.

Uzatma anlarında Kabala'nın teselli golü geldi. Olexey Antanov'un şutu defanstan döndü; ancak topu önünde bulan kaptan Dodo uzatmalarda takımının golünü kaydetti ve karşılaşma da 3-1 Borussia Dortmund'un üstünlüğüyle sona erdi. Dortmund'un Türk asıllı Alman milli futbolcusu İlkay Gündoğan 63'te yerini Sven Bender'e bıraktı.

Bu sonuçla Dortmund puanını 7'ye yükseltirken Kabala 1 puanda kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...