Stephen Appiah'tan derbi yorumu

Stephen Appiah'tan derbi yorumu

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Stephen Appiah, NTVSpor'da açıklamalarda bulundu.

Birçok konu hakkında konuşan Appiah'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:
 
"Gana'da Türkiye Ligi maçlarınıo izleme şansım olmadı. Avrupa maçlarını takip etmeye çalışıyorum. Daha çok Fenerbahçe'nin maçlarını takip etmeye çalıştım. İyi bir maç olacağını düşünüyorum. Pazar günü maçı izleyeceğim. Beni buraya davet eden insanlara da teşekkür ediyorum."
 
"TARAFTARLAR BENİ ÇOK SEVDİ"
"Instagram'da bir fotoğraf paylaşarak Türkiye'ye geleceğimi söylemiştim ama ne zaman geleceğimi söylememiştim. Onlar iyi ve kötü günümde beni hep desteklediler. Bana hep sevgi gösterdiler. Ben de onlara bu sevginin karşılığını vermeliyim diye düşündüm ve buraya geldim."
 
"DENİZLİ MAÇI SONUNDA AĞLADIM"
"Denizli maçıyla ilgili çok iyi anılarım yok. Hayatım boyunca unutamayacağım bir andı o maç. Denizli kümede kalmaya çalışıyordu biz de şampiyon olmaya çalışıyorduk. Onlara saygı duyuyorum. İlk golü onlar attı. Biz beraberliği yakaladık ama olmadı. Son dakikalarda bir gol kaçırmıştım. Maç bitimimnde ağladığımı hatırlıyorum."
"2006'da Dünya Kupası'na gittim. Bir hazırlık maçında Türkiye ile oynamıştık. Bir tribün gerçekten kıpkırmızıydı. Aralarda Sarı-lacivert formallı insanlar beni desteklemeye gelmişti. Bu çok rahatlatıcı bir durumdu. Sonrasında iyi bir dünya kupası geçirdim."
 
"ZICO GELDİ VE ŞAMPİYON OLDUK"
"Zico geldiğinde hepimiz değişik bir oyun tartımız olacağını biliyordum. Brezilya futbolunda topu daha çok kullanmalısınız. Zico da bunu getirdi. Topu çok iyi kullandık ve kupayı kazandık. 2006-07 sezonunda bazen iyi oynadık bazen kötü oynadık ama kupayı kazandık. Önceki sezon çok daha iyi oynamıştım ama futbol böyle bir şey."
 
"VOLKAN'LA ARTIK GÖRÜŞEMİYORUZ"
"Anelka, Alex ve Kezman ile görüşüyoruz. Volkan ile artık görüşemiyorum. Bir zamanlar takımdaki en iyi arkadaşlarımdan birisiydi. Tümer ile artık görüşemiyorum. Tümer çok pozitif bir insandı ve takıma çok büyük katkı yapmıştı. Her maçı kazanmak isteyen bir takımdık. Bu bizi o yıl başarılı yapan etkenlerdendi."
 
"VOLKAN BANA HEP YARIN DERBİ VAR NEDEN GÜLÜYORSUN DERDİ"
"Derbilerde çok farklı duygular oluyor. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi dünyadaki en önemli derbilerden biri. Haftalar boyunca herkes bu maçı konuşuyor. Futbolcudan tutun masözlere kadar herkes derbiyi konuşuyor. Bir yere gittiğinizde derbiyi kazanmamız gerektiğini söyleyen taraftarlar görüyorsunuz. Bu çok özel şeyler. İki taraf da bu duyguları sonuna kadar hissediyor. Bazı oyuncular maçlardan önce yemek yiyemeyecek hale geliyor. Perşembe ve cuma günü ben hep derbiyi düşünürdüm ama cumartesi günü rahat olurdum. Volkan bana hep yarın derbi var neden gülüyorsun derdi. Benim motivasyon yöntemim buydu."
 
Galatasaray'ın uzun süredir Kadıköy'de kazanamaması açıklanabilir bir durum değil ama evinizde oynarken derbiyi kaybetmek çok zor. Büyük bir taraftar desteğiniz oluyor. Rakip için kazanmak zor olabilir. Ben de pazar günü stadyumda olup takımımı destekleyeceğim. Bakalım kim kazanacak...
 
"AZİZ YILDIRIM BENİ MUTLU ETTİ"
"Aziz Yıldırım'ın yaz döneminde benim gibi bir orta saha oyuncusu istediğini duydumç Bu mutluluk verici. Benim değişik bir oyun tarzım vardı. Orta sahadaki varlığım önemliydi. Gattuso gibi bir oyuncuydum ama tekniğim de vardı. Ne yapacağımı biliyordum. Kaliteli bir oyuncuydum. Koşabiliyordum, savaşabiliyordum ancak oyunu da biliyordum ve gol atabiliyordum. Bu çok önemli bir şey."
 
"ŞAMPİYONLUK TAHMİNİ YAPMAK ZOR"
"Daha ligin ortasına bile gelinmedi. Şampiyonluk için konuşmak erken. Ben bir Fenerbahçeli olarak şampiyon olup kupayı kaldırmalarını isterim. Bir oyuncu başka bir ülkeye gittiğinde orada bir istikrar yakalamaya çalışır. Van Persie büyük bir oyuncu ama Premier Lig'den Türkiye'ye gelince farklılık olabiliyor. Bu alışma süreci zaman istiyor. Van Persie ve Nani'den sihirli şeyler bekleniyor olabilir ancak onlara zaman vermek gerekiyor. 3-4 aylık bir zaman değil ancak zamana ihtiyaçları olduğu kesin."
 
"ZICO'YU DESTEKLİYORUM"
"Zico'nun FIFA Başkan adaylığını destekliyorum. Sadece eski hocam olduğu için değil aynı zamanda akıllı ve çalışkan bir insan olduğunu düşünüyoru. FIFA başkanlığını destekliyorum."
 
ARDA YORUMU
"Arda'ya karşı ilk maçımda Manisa'da oynuyordu. Sonradan Galatasaray'a döndü. O dönem de çok iyi bir oyuncuydu. Galatasaray'a geldiğinde nasıl bir oyuncu olduğunu gördük. Büyük bir kulüpte oynamak önemli ama bu kulübe gittiğinizde kimse sizden bahsetmeyebilir. Ama Arda Galatasaray'da oynadı zirveye çıktı ve Atletico Madrid'e gitti. Orada her sezon kendisini geliştirdi ve şimdi Barcelona'da oynuyor."
 
Kaynak: NTV Spor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...