Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yanal: Galatasaray derbide bir adım önde

Yanal: Galatasaray derbide bir adım önde

SPOR Haberleri

Türk Futbolunda bilgisayar devrimi yapan Ersun Yanal'dan El Clasico analizi.

G.Saray oyun ve temposuyla rakibinden daha performansı yüksek, daha önde, daha formda duruyor. Ama derbilerin sonuçları da hiç belli olmuyor.
 
F.Bahçe'nin Kayseri'deki ruh hali ile derbide olmayacağı görüşündeyim. Bu ruh haliyle olursa da F.Bahçe'nin bu işin altından kalkması zor olur.
 
DÜNYA DERBİLERİNDEN GÜZELİNİN YAŞANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. HER İHTİMAL OLABİLİR 
 
TÜRK futboluna bilgisayar ve istatistiği getiren F.Bahçe'nin eski teknik direktörü Ersun Yanal, Lig TV'de Farklı Açı programında derbiyi masaya yatırdı. İşte Yanal'ın analizi:
 
1-Derbinin o günkü ruh hali, o günkü atmosferi, o gün oyuna başlayan ve o ritmi yakalayan o atmosferde önceliği kendisine sağlayan ve önceliği alanlar başarılı olacak.
 
2-Tabii F.Bahçe'nin çok önemli bir istatistiği var. Yaklaşık 16 yıl oldu G.Saray'a maç kaybetmediler. İçerde çok ciddi ezici bir üstünlük var.
 
3-Onların kendine olan güveni ve hazırlanışı, sahaya çıkışı çok önemli. Tabii son haftalara dek moralleri bozuk olsa da G.Saray derbileri, F.Bahçe için çok farklı.
 
4-G.Saray bu kadar uzun süre içinde oyun ve temposuyla şu anda rakibinden daha performansı yüksek gibi duruyor, daha önde duruyor. Daha formda. Ama derbilerin sonuçları hiç belli olmuyor.
 
5-Ben sonucunu değil ama iyi bir atmosferde F.Bahçe-G.Saray derbisi Türk futbolunda çok ilginç bir sahneye neden olacak. Dünya derbilerinden güzelinin yaşanacağını düşünüyorum. Her ihtimal olabilir.
 
6-G.Saray kendi sahasında bir adım önde oluyor, F.Bahçe kendi sahasında bir adım önde oluyor. F.Bahçe daha ezici iç saha üstünlüğüne sahip. Önemli olan iyi bir derbi olması, zevkli olması.
 
7-F.Bahçe'nin Kayseri'deki ruh hali ile derbide olmayacağı görüşündeyim. Ki, oyuncular da bunu hissedecektir. Bu ruh haliyle olursa da F.Bahçe'nin bu işin altından kalkması zor olur.
 
F.BAHÇE ANALİZİ:
 
FB agresif olacak
 
Kayseri'de F.Bahçe'den beklentilerin çok altında kalan bir coşku gördük. Bu maçta farklı bir ruh hali ile oynayacaklardır. Etkiye karşı tepki olacaktır. Biraz daha agresif, coşkulu olacaklar.
 
Kazanma arzusunu ortaya koymak zorundalar. Bu ruh hali F.Bahçe'nin istediği bir ruh hali değil. Kadro kalitesi tartışılmaz diye düşünüyorum. Mutlaka tartışılacak yerleri vardır.
 
Kazanma arzusunu rakibe kabul ettirecek bir F.Bahçe'den bahsetmek gerekir. Bunlar olmazsa olmaz şeyler. Bence olmazsa olmaz en önemli şey F.Bahçe'nin ruhu. 
 
G.SARAY ANALİZİ:
 
Ortada yumuşak ruh gitti
 
G.Saray'ın orta sahadaki yumuşak ruhu gitti. Özellikle Selçuk ve Bilal'in agresif ve sert oyunu G.Saray'a farklı bir kimlik, farklı bir tarz geliştirmiş olduğunu gösterdi. Bunlara Sabri ve Carole'ün katıldığını söyleyebiliriz. Orta sahaya Sneijder katılmaya başladı.
 
Umut zaten agresif bir oyuncu. Bana göre, takımda en etkili olduğunu düşündüğüm oyuncu, hakikaten ayrı bir yere konulması gereken performansı ile hem Milli Takım'ın hem G.Saray'a onun olgunluğu çok ayrı şeyler katıyor bence.
 
Kaynak:Akşam

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...