İlk kez derbi heyecanı yaşayacaklar

/ Kaynak: AA
İlk kez derbi heyecanı yaşayacaklar

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Süper Lig'de yapılacak F.Bahçe-G.Saray maçında sarı-lacivertlilerden 11, sarı-kırmızılılardan 8 oyuncu bu derbide forma giyecek.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında yarın oynanacak  Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde birçok futbolcu, ilk kez bu heyecanı yaşayacak.
 
Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak  karşılaşmada şans bulmaları halinde sarı-lacivertlilerden 11,  sarı-kırmızılılardan ise 8 futbolcu ilk kez forma giyecek. Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı Jose Fernandao, Simon Kjaer,  Abdoulaye Ba,  Fabiano Ribeiro, Josef de Souza, Luiz Nani, Robin van Persie,  Lazar Markovic, Volkan Şen, Şener Özbayraklı, Ozan Tufan yarın şans bulmaları  halinde sarı-lacivertli forma altında ilk kez Galatasaray'a karşı oynayacak.
 
"Cim Bom"da ise Cenk Gönen, Lionel Carole, Jose Rodriguez, Bilal Kısa,  Jem Paul Karacan, Lukas Podolski, Jason Denayer ve Sinan Gümüş, teknik direktör  Hamza Hamzaoğlu'nun görev vermesi durumunda ilk kez Fenerbaçe'ye karşı mücadele  edecek. Ayrıca sarı-kırmızılılarda Cenk Gönen haricindeki diğer 7 futbolcu da  şans bulması halinde Türkiye'deki ilk derbi maçına yarın çıkacak.
 
Derbide fileleri havalandırdılar 
 
İki takımın şu anki kadrosunda yer alan futbolculardan,  sarı-kırmızılılardan 5, sarı-lacivertlilerden ise 2 futbolcu  Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde gol atma başarısı gösterdi.
 
Galatasaray'ın mevcut kadrosundan Sneijder ve Selçuk İnan 3'er, Hakan  Balta ve Umut Bulut 2'şer, Burak Yılmaz ise 1 kez resmi maçlarda Fenerbahçe  filelerini havalandırdı. Ayrıca Umut Bulut (6), Burak Yılmaz (4) ve Olcan Adın  (2) başka takımların formasını giyerken Fenerbahçe ağlarını sarstı.
 
Fenerbahçe'nin mevcut kadrosundan ise Gökhan Gönül ve Alper Potuk  sarı-lacivertli formayla resmi maçlarda birer kez Galatasaray'a karşı gol attı.  Şu an sarı-lacivertli ekipte bulunan ancak önceki takımlarında Galatasaray'a  karşı gol sevinci yaşayan oyuncular ise Fernandao (4), Volkan Şen (2) ve Mehmet  Topuz (1) olarak dikkati çekti.
 
Pereira, ilk kez Galatasaray'a karşı 
 
Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktörü Vitor Pereira, kariyerinde  ilk kez Galatasaray'a karşı mücadele edecek.  Türkiye'deki ilk derbisine Süper Lig'in 6. haftasında Atatürk  Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş karşısına çıkan Pereira, sahadan 3-2 yenik  ayrılmıştı. Fenerbahçe kariyerinde 2. derbisini yaşayacak Portekizli teknik adam,  ilk kez karşılaşacağı Galatasaray'ı mağlup etmenin hesaplarını yapıyor.
 
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise sarı-kırmızılı  takımın başında 2. Fenerbahçe derbisine çıkacak. Hamzaoğlu'nun takımı, geçen  sezonun ikinci yarısında deplasmanda oynanan maçı 1-0 kaybetmişti.
 
Hamzaoğlu, hem Galatasaray Teknik Direktörlüğü kariyerindeki ilk  Fenerbahçe galibiyetini yaşamak, hem de 16 yıl aradan sonra Kadıköy'de galibiyet  alan ilk teknik adam olma unvanını elde etmek için mücadele verecek. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...