Mourinho'nun yerine 4 aday var

Mourinho'nun yerine 4 aday var

SPOR Haberleri

Chelsea'de bu hafta oynanacak Liverpool maçının sonucu menajer Jose Mourinho'nun takımdaki geleceğini de yakından ilgilendiriyor.

Geride kalan 10 haftada 5 maçtan puansız ayrılan Londra ekibinde kulüp yönetimi bir açıklama yaparak Portekizli teknik adamın arkasında olduklarını belirtse de puan kayıplarının devam etmesi halinde Mourinho ile ikinci kez yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.


Chelsea'yi 2003 yılında satın alan Rus milyarder Roman Abramovich'in, daha önce istifa etmeyeceğini açıklayan Mourinho'yu göndermesi halinde Carlo Ancelotti, Guus Hiddink, Pep Guardiola ya da Diego Simeone'yi takımın başına getirmeyi düşündüğü basına yansıdı.


Abramovich ve Chelsea taraftarları Hollandalı teknik adam Hiddink ve İtalyan Ancelotti'ye yabancı değil. 2009 yılının şubat ayından sezon sonuna kadar Chelsea menajerliğini yapan Hiddink, Londra ekibiyle Federasyon Kupası'nı kazanmıştı.


Hiddink'ten sonra göreve gelen ve iki sezon menajerlik koltuğunda oturan Ancelotti ise ilk sezonunda ligde ve Federasyon Kupası'nda ipi göğüslemişti.


Adı sık sık Manchester City ile anılan Bayern Münih'in teknik direktörü Pep Guardiola ile Atletico Madrid'in başında hem lig şampiyonluğu yaşayan hem UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynayarak dikkatleri üzerine çeken Diego Simeone'ye de teklif götürülebileceği ileri sürüldü.


Chelsea'nin bu hafta sahasında ağırlayacağı Liverpool da alınan kötü sonuçlar nedeniyle iki hafta önce menajer değişikliğine gitmişti. Brendan Rodgers ile yollarını ayıran ve Jurgen Klopp ile sözleşme imzalayan "Kırmızılar", Alman teknik adamla çıktığı iki maçtan da beraberlikle ayrıldı.


İki takım bugüne kadar 173 kez karşı karşıya gelirken, Chelsea 61, Liverpool ise 75 maçtan galibiyetle ayrıldı. Liverpool, Chelsea ile oynadığı son 10 maçta sadece bir kez galip gelebildi. Rakibine karşı son galibiyetini Anfield Road Stadı'nda 4-1'lik skorla alan "Kırmızılar", 5 maçta ise mağlup olmaktan kurtulamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...