Çimsa'dan Eskişehir'e 55 milyon dolar yatırım

Çimsa'dan Eskişehir'e 55 milyon dolar  yatırım

SPOR Haberleri

Çimsa, Eskişehir'e 55 milyon dolar yatırımla kuracağı fabrikada beyaz çimento üretip, bu alanda dünyadaki gücünü artırmayı planlıyor

Türkiye'nin çimento ve yapı malzemesi üreticilerinden olan, Sabancı Grubu şirketlerinden Çimsa, Eskişehir'de beyaz çimento yatırımına hazırlanıyor. Dünya beyaz çimento pazarının lider üreticileri arasına giren şirket, 55 milyon dolarlık yeni yatırım kararını açıkladı. Afyon'da, yılda 1.5 milyon ton klinker kapasiteli yeni çimento fabrikası yatırımının ardından, yılın ikinci büyük yatırımını açıklayan Çimsa, Eskişehir fabrikasında yapılacak ve 55 milyon dolar bedelle gerçekleştirilecek çalışmalarını son çeyrek içerisinde başlatacak. Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, Çimsa'da büyümeyi sürdürülebilir kılmak için değişen global şartlarda müşterilerin ve çalışanların farklılaşan ihtiyaçlarına yönelik olarak iş ortaklarıyla birlikte geliştirdiği ürün ve hizmetlere odaklanacaklarını ifade etti. Özhatay, "Çimsa, bugün beyaz çimento ve özel ürünler konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden biridir. Mersin fabrikamızda yaptığımız beyaz çimento üretimine ilave olarak Çimsa Eskişehir fabrikamızda da yatırım kararı aldık. 60'ın üzerinde ülkeye yaptığımız ihracat ile uluslararası ticarette en yüksek pazar payına sahibiz. Bu konumumuzu yurt içi ve yurt dışı yatırımlar ile güçlendireceğiz" diye konuştu. Özhatay, Çimsa'nın yurt dışına ihracatın yanı sıra, özel ürün üretimindeki iş modeliyle de uluslararası pazarlarda önemli bir yeri olduğunu ifade etti.
Kapasite hızlı artacak
? Beyaz çimento alanında dünyanın ilk iki markasından biri olan Çimsa, Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya), Sevilla ve Alicante (İspanya), Gazimagusa (KKTC), Köstence (Romanya) ve Novorossiysk'de (Rusya) bulunan terminalleriyle uluslararası bir çimento üreticisi olarak faaliyet gösteriyor. Eskişehir Fabrikasının İlk Üretim Hattı'nın ise hem gri hem beyaz klinker üretecek şekilde modifiye edilmesi planlanıyor. Toplam gri klinker üretim kapasitesi yıllık 1.4 milyon ton olan fabrikada yatırım bu yılın sonuna kadar artırılacak ve Çimsa Mersin fabrikasının beyaz klinker üretim kapasitesine Çimsa Eskişehir fabrikası üretimi eklenince Çimsa'nın yıllık beyaz klinker üretim kapasitesi 1 milyon 565 bin tona çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...