HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İşitme engelli sporcu Eskişehir'i gururlandırdı

Kaynak:
İşitme engelli sporcu  Eskişehir'i gururlandırdı

SPOR Haberleri  / 

İşitme engelli milli güreşçi Ahmet Oğuz Coşar, Gürcistan'da düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya aldı.

Ekim ayında düzenlenen şampiyonaya Yıldızlar kategorisinde 68 kiloda katılan 17 yaşındaki işitme engelli milli güreşçi Ahmet Oğuz Coşar, çekilen kurada, ilk turu bye çekerek maça çıkmadı. Daha sonra Ukrayna ile maça çıkan Coşar, bu müsabakayı alarak yarı final için Rusya ile eşleşti. Yarı final maçını Rusya'ya kaybeden Coşar, 3'üncülük maçı için Bulgaristan ile mindere çıktı. Bu maçı kazanan milli sporcu, 3'üncü olarak İşitme Engelliler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalyanın sahibi oldu.
Turnuva ile ilgili yaşadıklarını Antrenörü Sercan Yalçın aracılığıyla ifade eden milli sporcu Ahmet Oğuz Coşar, geçen yıl Ermenistan'da düzenlenen dünya şampiyonasında 2'nci olduğunu belirtti. Coşar, “En heyecanlandığım an yarı finalde Rusya ile karşılaşırken rakibime 'Bohçalama' yaptım, fakat puanımı vermediler. Bundan dolayı 2'nci devre çok stres yaşadım ve yarı final maçını kaybettim. Daha sonra 3'üncülük maçımı Bulgaristan ile yaptım ve kazanarak Avrupa 3'üncüsü oldum” şeklinde anlattı.


“ÖNÜMÜZDEKİ YIL ÜLKEME ŞAMPİYONLUK MADALYASINI GETİRMEK İSTİYORUM”
Ankara'da Özel Meslek İşitme Engelliler Lisesi'nde eğitim hayatını sürdüren lise 2 öğrencisi milli sporcu Coşar, turnuvadan 3'üncülük ile döndükten sonra ailesinin kendini tebrik ettiğini ve üzülmemesi gerektiğini söylediğini aktararak, “Bu yıl şampiyonluk hedefliyordum. 3'üncü olduğum için üzülmüyorum, çünkü bunu telafi edeceğim. Önümüzdeki yıl mayıs ayında düzenlenecek dünya şampiyonasına katılıp ülkeme bu kez şampiyonluk madalyasını getirmeyi istiyorum” ifadelerini kullandı.


“BABAMIN İZİNDEN GİTMEK İSTİYORUM”
Ayrıca milli güreşçi Ahmet Oğuz Coşar, hafta sonları Eskişehir'e gelerek antrenmanlara katıldığını, en büyük hayalinin 2005, 2009 ve 2013 yıllarında olimpiyat 3'üncülüğü bulunan baba Alparslan Coşar gibi olimpiyatlara katılıp babasının izinden gitmek istediğini belirtti.

SPOR
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...