Kartal'a altın puan

Kartal'a altın puan

SPOR Haberleri

Maça Cüneyt Çakır'ın 90+5'teki tartışmalı penaltı kararı damga vurdu.

Hüseyin EROĞUL
Rakiplerinin kazandığı haftada 3 puandan başka bir düşüncesi olmayan Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında da baskılı başladı maça. Siyah-beyazlıların baskısını öne itmeye başlayan lacivert-beyazlılar, bunda başarılı oldu. Beşiktaş'ın hızlı hücumlarını engellemeyi başaran Kasımpaşa, 16. dakikada kalesinde büyük bir tehlike yaşasa da 24'te öne geçti. Bu sezon ilk kez forma giyen Milosevic'in uzaklaştırmak isterken rakibine sektirdiği topu önünde bulan Eren Derdiyok düzgün bir vuruşla Tolga Zengin'i avladı: 1-0. Ancak lacivert-beyazlıların sevinci 4 dakika sürdü. Kullanılan köşe vuruşunda ceza sahasında oluşan karambolde Rhodolfo topu filelere gönderdi ve skora denge geldi: 1-1. Beşiktaş'ın pas trafiğinin önüne geçerek ataklarını engellemeyi başaran Kasımpaşa oyunu orta sahada sıkıştırırken 40'da bir kez daha öne geçti. Ryan Donk orta alandan alarak hareketlendiği topu uzaktan bir şutla filelere gönderdi ve devre lacivert-beyazlıların 2-1 üstünlüğüyle bitti. 
Beşiktaş pes etmedi
İkinci yarıya Necip-Sosa, Quaresma-Gökhan Töre değişiklikleri yaparak daha ofansif bir kimlikle çıkan Beşiktaş, 52'de hamlesinin meyvesini aldı. Orta sahadan gelen derin pasla solda buluşan Mario Gomez çaprazdan düzgün bir şutla skoru 2-2'ye getirdi. Pas tercihlerindeki yanlışlıklarla pozisyonları devam ettiremeyen siyah-beyazlılar 68'de bir kez daha geri düştü. Kasımpaşa atağında Eren Derdiyok göğsüne gelen fırsatı ayağıyla değerlendirdi ve takımını 3-2 öne geçiren golü attı. Mağlubiyeti kabullenemeyen Beşiktaş, 74'te Milosevic-Cenk Tosun değişikliğiyle bütün riskleri alırken, 77'de Cenk ilk şutunda Isaksson'u zor durumda bıraktı. Beşiktaş adına umutların tükenmeye başladığı uzatma anlarında Donk'un topu elle oynadığına hükmeden Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Oğuzhan 90+4'te maçın skorunu belirledi: 3-3
Paşa'da büyük isyan
Kasımpaşalı oyuncular, kararın yanlış olduğunu belirtirken, Rıza Çalımbay “Cüneyt Hoca penaltıyı görmeden verdi” dedi
Beşiktaş-Kasımpaşa karşılaşmasına hakem Cüneyt Çakır'ın son uzatma dakikasında siyah-beyazlı takım lehine verdiği penaltı damga kararı vurdu.  Oğuzhan'ın attığı pasta Donk'un yerdeyken topa elle dokunduğuna hükmeden Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterince Kasımpaşalı oyuncular uzun süre itiraz etti. Oğuzhan'ın pası öncesinde de Beşiktaş'ta Atiba'nın topu elle kontrol ettiği gözlendi. Maç sonrasında Kasımpaşa cephesinde büyük isyan vardı. Adem Büyük, "Cüneyt Çakır gibi bir hakem bile böyle bir karar veriyorsa diğer hakemlere kızamayız” derken, Donk “Maç sonunda Cüneyt Çakır'ın yanına gittim ve penaltı olmadığını söyledim. O ise 'ben penaltı gördüm' dedi. 3 puan hakkımızdı” ifadelerini kullandı. 
Görme şansı sıfır
Veysel Sarı da “Cüneyt Çakır iyi bir hakem ama verdiği penaltı kararı yanlış” açıklamasında bulundu. Rıza Çalımbay ise “Pozisyon penaltı değil. Bunu Cüneyt Hoca'nın görme şansı sıfır. Donk ters düşüyor ve topu dahi görmüyor. Öyle bir penaltı verilmez. Madem öyle bir penaltı veriyorsun bizimkileri de verin” şeklinde isyan etti.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...