Mustafa Çulcu, Cüneyt Çakır o penaltıyı nasıl gördü?

Mustafa Çulcu, Cüneyt Çakır o penaltıyı nasıl gördü?

SPOR Haberleri

Beşiktaş-Kasımpaşa maçının tartışmalı pozisyonlarını Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu değerlendirdi...

DAKİKA 52: MARIO GOMEZ'İN GOLÜ TEMİZ
Beşiktaş'ın ikinci golünde Mario Gomez'in ofsayt pozisyonunda olduğu iddia edildi ama ofsayt yok. Doğru karar.


DAKİKA 63: OĞUZHAN-TITI MÜCADELESİ PENALTI DEĞİLDİ
Oğuzhan ile Titi'nin hava topu mücadelesinde Kasımpaşalı oyuncu daha fazla yükselerek topa vurup kornere attı. Altta kalan Oğuzhan yere düştü ama burada faul yok. Devam kararı doğru.


DAKİKA 67: EREN'İN GOLÜNDE OFSAYT YOK
Kasımpaşa'nın üçüncü golünde Castro'nun pası sonrasında golü atan Eren Derdiyok ofsayt değildi. Yardımcı hakem Tarık Ongun'un devam kararı doğru.


DAKİKA 84: FAULÜ İSMAİL DEĞİL ADEM YAPTI
Kasımpaşa'nın penaltı beklediği pozisyonda Beşiktaş ceza alanı içinde Adem Büyük ile İsmail Köybaşı'nın ikili mücadelesinde penaltı yoktu. Devam kararı doğru. Burada Adem rakibini çekiyor sonra da faul yapılmış gibi kendini yere bırakıyor. Bu pozisyonun dönüşünde Kasımpaşa ceza alanı ön çizgisine yakın yerde Gomez ile Bozikov top için mücadele ederken çarpışıyor. Faulü gerektirecek bir durum yok. Hakemin yorumu doğru.
Mustafa Çulcu, Cüneyt Çakır o penaltıyı nasıl gördü?

DAKİKA 90+2 VE 90+4: PENALTIDAN ÖNCE İKİ HATALI KARAR
Beşiktaş yarı alanında, korner noktasında Eren Derdiyok ile Andreas Beck'in mücadelesinde top en son Beck'in ayağından taca çıktı ama tacı yine Beşiktaş attı. Hakem hatalı karar verdi.
Mustafa Çulcu, Cüneyt Çakır o penaltıyı nasıl gördü?

ATIBA TOPU KOLUYLA KONTROL ETTİ
Taçtan gelen topu Sosa havadan Atiba'ya attı. Atiba koluyla kontrol edip önüne düşürdü. Yardımcı hakem Bahattin Duran ve 4.hakem Deniz Dilan Gökçek'in görüş alanı içinde olmasına rağmen bu elle oynamayı tespit edemediler.
Mustafa Çulcu, Cüneyt Çakır o penaltıyı nasıl gördü?

'ELLE TEMASI GÖRDÜM' DİYORSA HELAL OLSUN!
Pozisyonun devamında Beşiktaş'ın penaltısı geldi. Kasımpaşa ceza alanında Oğuzhan'ın attığı pas esnasında Donk, sırtını dönerek kendini yere attı. Top Donk'un altından karın boşluğundan ve kollarının arasında geçti. Görüntüler 'elle oynama var ya da yok' demiyor. Cüneyt Çakır'ın pozisyona baktığı yerden olayı çözmesi oldukça zor. Zaten kafaları karıştıran da bu... Şayet 'Elle teması ben gördüm ve penaltıyı verdim' diyorsa helal olsun. Ama ben, kendisinden çok daha iyi açıdan pozisyonu izleyen 5.hakem Süleyman Abay'dan destek alarak penaltı kararını verdiğini düşünüyorum.


"BU İŞİN DOĞRUSUNU DONK SÖYLER"
Maçı canlı izlerken bana da, topun dönüşü, hızı ve son anda sekmesi sanki Donk'un yerdeki eliyle topa teması var gibi geldi. Hakemin kararını haklı buldum. Eğer samimi olarak açıklarsa bunu ancak Donk'tan öğrenebiliriz. Düşerken Donk'un yere koyduğu koluna 'destek kolu' diyenler olacaktır. Böyle hamlelerde futbolcular ellerini ve kollarını kontrol etmek zorundalar. Cüneyt Çakır'ın verdiği bu penaltı uzun zaman tartışılacak.


SONUÇ: ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇI GİBİYDİ
Son dakikadaki penaltı pozisyonunu bir kenara bırakırsak, Şampiyonlar Ligi tadında bol gollü bir maç oldu. 
Hakem Cüneyt Çakır iyi bir performans sergiledi. Her iki takım oyucularının futbola, rakibe, hakem kararlarına saygılı ve iyi niyetli olması hakemlerin işini kolaylaştırdı. Maçın seyir zevkinin yüksek olmasında Cüneyt Çakır'ın olumlu katkısı vardı.
Mustafa Çulcu, Cüneyt Çakır o penaltıyı nasıl gördü?

DENİZ DİLAN GÖKÇEK JÜBİLE MAÇINI UNUTAMAYACAK!
Maçın diğer önemli bir hakem kararı ise; anne olma duyguları ve isteği ağır basan 4. hakem Deniz Dilan Gökçek İşcan'ın hakemliği bırakma kararı alması... Hakemlik kariyerinin son maçına çıkarak jübilesini yaptı. Son dakikalarını unutamayacağı bir jübile maçı oldu. Bundan sonraki yaşamında kendisine başarılar dilerim.
Kaynak: Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...