Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçedeki gol kısırlığının sebebi açığa çıktı

Fenerbahçedeki gol kısırlığının sebebi açığa çıktı

SPOR Haberleri

Van Persie ile Süper Lig'in son kralı Fernandao'yu transfer etmesine rağmen gol yollarında sıkıntı yaşayan sarı-lacivertlilerin derdi orta saha

M.EMİN?ULUÇ
Fenerbahçe Türk futbol tarihinin en pahalı kadrosunu kurdu, sarı-lacivertli futbolcular bir türlü beklenen patlamayı yapamadı. Ligin 10 haftası geride kalırken sarı-lacivertliler 15 gol kaydederken, skor yükü 3 ismin omuzlarında kaldı. Faal golcüler arasında dünyanın en iyi 5 oyuncusundan bir olarak gösterilen Robin Van Persie 10 maçta 4 defa ağları havalandırarak takımın en skoreri olurken, son kral Fernandao ile dünya yıldızı Luis Nani de 3'er golle skora katkı sağladı. Fenerbahçe'nin savunma oyuncuları henüz gole katkı veremezken, orta saha oyuncuları ise sadece 3 gol kaydedebildi. Bir golü rakibin kendi kalesine atmasıyla bulan Fenerbahçe'nin 14 golünden 11'i forvetlerden gelince, ortaya çıkan yüzde 75.8'lik oran son 11 sezonun en yüksek rakamı oldu. Oysa geçmiş yıllarda orta saha ve savunma oyuncuları da skora önemli katkı sağlıyordu. 
İki takım kurulmamış!
Öyle ki 2011-12'de forvetler 33 gol kaydederken, orta sahaların attığı gol sayısı 34'ü bulmuştu. 2010-11'de defans oyuncuları 19 gol kaydetmişti. Ancak bu sezon bütün yük forvetlerin sırtına bindi. Çünkü Fenerbahçe'nin ofansif orta saha oyuncu sıkıntısı var. Appiah, Cristian ve Emre'yle devam eden süreçte çark güzel işliyordu. Ancak "Bu sezon, aynı kalitede iki farklı 11 çıkaracak takım kurduk" diyen Fenerbahçe Yönetimi, bu mevkiyi unuttu! Mehmet Topal, Josef, Ozan ve Meireles hepsi de defansif özellikleriyle öne çıkan oyuncular. Kariyerleri boyunca attıkları gol sayısı da oldukça az. Nani, Diego, Volkan, Ozan, Alper ve  Markovic için de durum pek farklı değil. Yani Vitor Pereira, kondisyon yüklemesi yapsa da oyun kurgusunu değiştirse de çok bir şey fark etmeyecek. Fenerbahçe, ya yeni bir Emre bulacak ya da gol için RvP ve Fernandao'nun ayağına bakacak.
Fenerbahçedeki gol kısırlığının sebebi açığa çıktı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...