Abdi İpekçi'de Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe heyecanı

Abdi İpekçi'de Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe heyecanı

SPOR Haberleri

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 4. haftasında Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor...

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 4. haftasındaki derbi maçta Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe yarın karşı karşıya gelecek. 
 
İki takım arasındaki mücadele, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat  20.00'de başlayacak. Derbi öncesi her iki ekibin de ligde ikişer galibiyet, birer yenilgisi  bulunuyor. 
 
Sezona Trabzonspor Medical Park'ı deplasmanda 80-58 yenerek başlayan  Galatasaray Odeabank, 2. haftada evinde Anadolu Efes'e 71-60 mağlup oldu.  Sarı-kırmızılı ekip, sonraki hafta Royal Halı Gaziantep'i rakip sahada 78-63  yenerek iki galibiyete ulaştı. 
 
Fenerbahçe ise lige iyi bir başlangıç yapıp ilk iki karşılaşmasını  kazandı. İlk haftada Rönesans TED Ankara Kolejliler'i evinde 97-81 yenen  sarı-lacivertli ekip, 2. haftada rakip sahada Darüşşafaka Doğuş'a 70-65 üstünlük  sağladı. Fenerbahçe, sahasında Torku Konyaspor'a 74-73 yenilerek ilk  mağlubiyetini aldı. 
 
İstatistikler 
 
Derbide taraftar avantajına sahip Galatasaray Odeabank, yaptığı 3  maçta 72,6 sayı ortalaması yakaladı. 39 ribaunt ortalamasıyla oynayan  sarı-kırmızılı ekip, şu ana dek 17 asist ve 2,3 blok ortalaması yakaladı. 
 
Galatasaray Odeabank'ta McCollum, 9,6 sayı ortalamasıyla en skorer  isim olarak dikkati çekerken, 8,3 ribaunt ile oynayan Dorsey, pota altında   etkili bir oyun sergiledi. Sinan Güler, 4 asist ve Lasme de 1,3 blok  ortalamasıyla takımlarına katkı verdi. 
 
Fenerbahçe ise ligde şu ana dek 80 sayı ortalamasıyla maçlarını  tamamladı. Sarı-lacivertli ekip, 37 ribaunt ve 19 asist istatistikleriyle oynadı. 
 
Sarı-lacivertli ekipte Ali Muhammed, 9,3 sayı ve 4 asist ortalamasıyla  mücadele ederken, Vesely 7,6 ribaunt, Udoh da 3,5 blok ortalaması tutturdu. 
 
Geçen sezonki maçlar 
 
İki takım arasında ligde geçen sezonki rekabette Fenerbahçe, 5 maçın  3'ünü kazanarak rakibine üstünlük kurdu. 
 
Normal sezonun ilk yarısında Ülker Sports Arena'daki maçı ev sahibi  Fenerbahçe 85-74 kazanırken, ikinci yarıda sarı-kırmızılı ekip Abdi İpekçi Spor  Salonu'ndan 92-88 galip ayrıldı. Her iki ekip play-off'un ilk turunda birbirine  rakip oldu. Fenerbahçe, evindeki ilk maçta 93-67 galip gelmesine rağmen  Galatasaray, bir sonraki mücadeleyi sahasında 70-69'luk sonuçla galip tamamladı.  Saha avantajına sahip sarı-lacivertli ekip, evindeki 3. maçta sarı-kırmızılıları  67-59 yenerek seriyi 2-1 önde tamamlayıp üst tura yükseldi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...