Alman polisi Futbol Federasyonu'nu bastı!

Alman polisi Futbol Federasyonu'nu bastı!

SPOR Haberleri

Frankfurt'ta bulunan Alman Futbol Federasyonu'na (DFB) bugün sabah polis baskın düzenledi.

Almanya'nın 2006 Dünya Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için Asyalı dört FİFA delegesine 6.67 milyon Euro rüşvet verdiği iddialarıyla ilgili Frankfurt savcılığı devreye girdi.
Alman polisi Futbol Federasyonu'nu bastı!

Savcının görevlendirdiği soruşturma ekibindeki polisler sabah saatlerinde DFB'nin merkezine baskın düzenledi.


RÜŞVET İDDİALARI ARAŞTIRILIYOR
Federasyon binasında belge ve delil arayan polisler, Almanya'nın 'Yaz Masalı' olarak nitelediği 2006 Dünya Şampiyonası'nı almak için rüşvet verip vermediğini araştırıyor
İki hafta önce Der Spiegel Dergisi, Almanya'nın 2006 Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapmak için FİFA delegelerine rüşvet verdiğini ortaya atmıştı.
Alman polisi Futbol Federasyonu'nu bastı!

DFB BAŞKANI "RÜŞVET VERMEDİK" DİYOR
DFB Başkanı Wolfgang Niersbach'ın geçtiğimiz Haziran ayında konuyla ilgili iddiaları araştırmak üzere federasyon bünyesinde bir araştırma komisyonu kurdurduğu da ortaya çıkınca iddialar ayyuka çıkmıştı.


Niersbach, basın toplantısında rüşvet verilmediğini savunurken, 6.7 milyon Euro'nun FİFA'ya şampiyona için kendilerine verilecek parayı alabilmek amacıyla ön ödeme olarak yaptıklarını belirtmişti.
Alman polisi Futbol Federasyonu'nu bastı!

BİRÇOK SORUYU "BİLMİYORUM, HATIRLAMIYORUM" DİYE YANITLADI
Basın toplantısında birçok soruyu da 'bilmiyorum, hatırlamıyorum' diye cevaplandıran Niersbach, kamuoyunu tatmin edememişti. DFB'nin eski Başkan Theo Zwanziger ise dünya futbol şampiyonasına ev sahipliği yapabilmek için o dönemde kara kasa oluşturduğunu açıklamıştı.(Hürriyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...