Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Melo'dan Fenerbahçe taraftarını kızdıracak sözler

Melo'dan Fenerbahçe taraftarını kızdıracak sözler

SPOR Haberleri

'Fenerbahçe taraftarı önce kendisine baksın.Takımlarında ırkçılık yapan oyuncu var" diyen Melo, Türkiye'ye sadece turist olarak gelecebileceğini söyledi.

Inter'in başarılı oyuncusu Felipe Melo, "Fenerbahçe taraftarları, her şeyden önce kendilerine baksın. Takımlarında benim bugüne kadar hiç yapmadığım hareketi yapan, ırkçılık yapan oyuncuları var" dedi. Melo, Türkiye'ye artık sadece turist olarak gelecebileceğini kaydetti.

Galatasaray'dan sezon başında ayrılan Brezilyalı yıldız Felipe Melo, ilk kez TRT Spor İtalya temsilcisi Dündar Kesaplı'ya konuştu. Kendisini eleştiren Fenerbahçe taraftarlarına cevap veren Melo, "Fenerbahçe taraftarları, her şeyden önce kendilerine baksın. Kendi takımlarında benim bugüne kadar hiç yapmadığım hareketi yapan, ırkçılık yapan oyuncuları var. Bu çok kötü bir şey. Ben böyle bir şeyi hiç yapmadım" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'a şampiyonluklar kazanmak, tarih yazmak için geldiğini dile getiren deneyimli futbolcu, sarı-kırmızılı ekipte oynadığı sürece takım arkadaşları ile beraber bunları başardıklarını söyledi. Melo, bu dönemi en iyi şekilde bitirdiğini ve bu dönemin bittiğine inandığını belirtti.
"GALATASARAY SEVGİSİ HEP BENİM KALACAK"
Futbol kariyerinin en güzel, en iyi dönemini Galatasaray'da geçirdiğini vurgulayan 32 yaşındaki oyuncu, "Ben Brezilya'da sıkı bir Flamengo taraftarıyım ancak, vücudumda tek dövmesi olan kulüp Galatasaray. Ben sevgimi bırakmadım. O sevgi hep benim kalacak" ifadelerini kullandı.
Galatasaray'ı para için bıraktığı iddialarına da cevap veren yıldız oyuncu, "2-3 hafta kadar önce Piero Ausilio (Inter Sportif Direktörü) bu konuyla ilgili zaten daha önce konuşmuştu. Benim Inter'den aldığım para, Galatasaray'dan aldığımın yarısından az. Bütün bu yazılan ve söylenenler yalan. Galatasaray'ı bıraktım çünkü daha önce de dediğim gibi bu dönem bitti. Kazandık başarılı olduk artık yeni heyecan ve mücadelelere girmek istedim. Ben zaten İtalya Serie A'da oynadım, bir tecrübem var burada. O yüzden sadece başka bir heyecanı yaşamak istediğim için buradayım. Ama Galatasaray, her daim kalbimde olacak" diye konuştu.
"DÖNMEYİ İSTİYORUM"
Eski takım arkadaşlarıyla halen görüştüğünü belirten Melo, "Ben yalancı bir insan değilim. Galatasaray, kalbimde. Oraya kesinlikle geri dönmek istiyorum. Çünkü son günümde vedalaşmak, oradaki tüm çalışanlara teşekkür etmek için yeterince zamanım olmadı. Apar-topar buraya geldim. Belki, Galatasaray'ın bir maçını izlemeye gidebilirim. Dönmeyi istiyorum. Yeniden taraftarlarla kucaklaşmak istiyorum" şeklinde konuştu.
"TÜRKİYE'DE ZORLU BİR LİG OYNANIYOR"
İtalya Serie A ve Spor Toto Süper Lig arasındaki farklardan bahseden deneyimli futbolcu, "İtalyan ligi eski güçlü dönemine dönmeye başladı. Türkiye'de Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor var. Birçok kulüp ligi kazanabilir. Burada ise son 4 senede sadece bir takım şampiyon oldu. Bu yıl bu durum biraz daha değişti. Inter devreye girdi. Inter'e göre daha az olmakla birlikte Milan'da ha keza. Roma, Napoli rekabet var. Onlarda da bir potansiyel var. Benim Türkiye'de yaşadığım deneyimle bu sene Serie A arasında çok bir fark görmüyorum. Türkiye'de zorlu bir lig oynanıyor" dedi.
"DERBİLER ARASINDA FARK VAR"
İtalya ve Türkiye'de oynanan derbiler arasındaki farklardan da söz eden Felipe Melo, "Derbiler arasında fark var. Türkiye'deki derbilerde sadece ev sahibi takım taraftarları var. Burada ise iki takım taraftarları da yer alıyor. Bu biraz kötü çünkü futbol aynı zamanda bir eğlence işidir. Fenerbahçe'nin evinde kazandığımız lig şampiyonluğunu taraftarlarımızla kutlamak güzel olurdu. Burada Milan'a karşı oynarken stadın yüzde 70'i Inter taraftarıyken, yüzde 30'u da Milan'lıydı. Onlar da kendi takımlarını destekliyordu" değerlendirmesini yaptı.
"MANCINI ANTRENÖRDEN ÖTE BABA GİBİ"
Melo, teknik direktör Roberto Mancini ile arasının çok iyi olduğunu ifade ederek, "Mancini, benim için bir antrenörden öte baba gibi. Nasıl ki Türkiye'de Fatih Terim öyleyse. Onlar farklı antrenörler. Onların her birinin kendi izlediği yöntemleri var. Türkiye'nin en büyüklerinden biri olan Terim ile çalıştım, ona teşekkür ediyorum. Şimdi de İtalya'nın büyük hocalarından Mancini ile çalışıyorum" açıklamasında bulundu.
"ÇOK FAUL YAPTIM AMA ONLARDAN FAZLA KUPA KAZANDIM"
Melo, sert oyun tarzı ile sürekli eleştirilmesini değerlendirerek, "Bu tarzımın, kazanma hırsından kaynaklandığını düşünüyorum. Biz Türkiye'de 9-10 zafer kazandık. Bazı Brezilyalı futbolcular faul yapmadan pek çok zafer kazandı, ben ise çok faul yaptım ama onlardan daha fazla kupa kazandım. Tabi bu arada hiç fair-play dışı bir hareket yapmadım. Fenerbahçelilerin ve Beşiktaşlıların da takımlarında benim gibi hırslı oyuncu görmek istediklerine inanıyorum, çünkü biz bu şekilde çok kazandık. Bu normaldir. Herkesin bir kalitesi ve oynama şekli var. Bu da bu benim tarzım" dedi.
"BUNDAN SONRA TURİST OLARAK GELİRİM"
Türkiye'ye bundan sonra turist olarak geleceğini söyleyen Melo, "Oyuncu olarak dönmem zor gibi. Oyuncu olarak Galatasaray dışında bir takımda oynamayı düşünmüyorum. Yönetici, antrenör olarak Türkiye'ye bir gün dönmek olur mu bakalım. Benim geleceğimde bir gün bunlar da olabilir. Neden olmasın" ifadelerini kullandı.
"HER ŞEY ÇOK GÜZELDİ"
Galatasaray taraftarına teşekkür eden Melo, "Büyüleyici, zafer dolu yıllar geçirdik. Çok şeyler kazandık birlikte. Önemli başarılar elde ettik. Geldiğimde kimse Galatasaray hakkında konuşmazken, biz şampiyonluklar, zaferler kazandık. Bir tarih yazdık. Türkiye liginde 4 yıldızlı ilk ve tek takım Galatasaray. Biz ezeli rakibimizin evinde de şampiyonluk kazandık. Herkese teşekkür ediyorum. Her şey gerçekten çok güzeldi" şeklinde konuştu.
"FENERBAHÇELİLER ÖNCE KENDİLERİNE BAKSIN"
Kendisini eleştiren Fenerbahçe taraftarına da mesaj gönderen Melo, "Fenerbahçe taraftarları, her şeyden önce kendilerine baksın. Kendi takımlarında benim bugüne kadar hiç yapmadığım hareketi yapan, ırkçılık yapan oyuncuları var. Bu çok kötü bir şey. Ben böyle bir şeyi hiç yapmadım. Ben ne yaptıysam saygımı kaybetmeden kendi takımım için yaptım. Onlar çok konuşuyor çünkü hiçbir şey kazanmadılar, Galatasaray her şeyi kazandı. Ben, Fenerbahçe taraftarlarına, Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray taraftarlarına çok saygı duyuyorum, inanılmazlar. Kendi takımlarında ırkçı bir oyuncu varken, başka şey konuşmaya gerek yok" diye konuştu.
"TERİM İLE OLAĞANÜSTÜ BİR İLİŞKİMİZ VARDI"
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile olağanüstü bir ilişkileri olduğunu söyleyen Inter'li oyuncu, şöyle konuştu:
"Bu böyle de kalacak. Hollanda maçı öncesinde kendisiyle konuştum. Tanrı'ya şükrediyorum çünkü çok önemli insanlarla çalıştım. Şükrü, Abdürrahim Albayrak, Cenk gibi isimlerle çalıştım. Bunlar önemli insanlar. Bunlar sayesinde Galatasaray, hedeflere ulaştı. Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na gidiyor olması, hedeflerine ulaşması beni çok mutlu etti. Gördüğüm kadarıyla Selçuk golü attı. Bu daha da çok hoşuma gitti."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...