Sneijder ve Gomez'in ortak kaderi

Sneijder ve Gomez'in ortak kaderi

SPOR Haberleri

Almanya Milli Takımı'ndan uzaklaşan Gomez Beşiktaş, benzer sıkıntıyı Inter'de yaşayan Sneijder ise Galatasaray'a gelerek, milli takım kapılarını açtılar.

Türkiye'ye gelerek futbol hayatlarına Süper Lig'de devam etme kararı alan büyük yıldızlar, genellikle ülkelerinde eleştiriye uğrar. Türkiye seçimleri 'kariyerlerinde geri adım' olarak nitelendirilen bu yıldız futbolcular, gelen bir çok eleştiriye cevap vermeye çalışır.


Ancak Wesley Sneijder ve Mario Gomez gibi futbolcuların örneğinde de görüldüğü gibi bu tercihin, bu oyuncular için bazı avantajları da vardır. Avrupa'nın büyük liglerinde top koşturmaktansa Türkiye'ye gelerek iyi kontratlara imza atan yıldızlara, paranın dışında sportif olarak da belli kazanımları elde etme kapısı açılabilir.


Mor menekşe yaramadı
Alman Milli Takımı'nın uzun süre vazgeçilmezi olan ancak Fiorentina forması giydiği dönemde Panzerler'den davet almayan Gomez, önceki gün Joachim Löw tarafından tekrar milli takıma çağrıldı. Serie A'daki performansı etkileyici bulunmayan tecrübeli futbolcu, Beşiktaş'ta attığı gollerle yeniden hocasının gözüne girdi ve bir yıl aradan sonra tekrar Almanya forması giymeye layık görüldü.


Inter'de sıkıntılı dönem
Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder de benzer bir süreçten geçti. 2009-13 arası dönemde formasını giydiği Inter'de hem Serie A hem de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşasa da sonrasında burada oynama şansı bile bulmakta zorlanan, oynadığı maçlarda da etkili olamayan yıldız futbolcu, o dönem Louis van Gaal tarafından kesik yedi. Sarı-kırmızılı ekibe transfer olmak ise Sneijder'e milli takım açısından da bir fırsat oluşturdu, 30 yaşındaki oyuncu yeniden Portakallar'ın değişmezi oldu.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...