Euroleague'de devrim gibi karar

/ Kaynak: İHA
Euroleague'de devrim gibi karar

SPOR Haberleri  / İHA

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu olan Turkish Airlines Euroleague, önümüzdeki sezondan itibaren oynanacak.

Euroleague'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Barcelona'da gerçekleştirilen toplantıda önümüzdeki sezondan itibaren 16 takımlı lig formatının uygulanmasına karar verildiği duyuruldu. Organizasyon için kulüplerle anlaşma yapan medya şirketi IMG ile 10+10 yıllık anlaşma imzalandı. 


16 TAKIM MÜCADELE EDECEK 
Yeni formatta 24 yerine 16 takım yer alacak. Lige Türkiye'den Fenerbahçe ve Anadolu Efes'in yanı sıra İspanya'dan Barcelona Lassa, Real Madrid, Laboral Kutxa, Yunanistan'dan Olympiakos, Panathinaikos, İtalya'dan EA7 Emporio Armani Milan, İsrail'den Maccabi FOX, Litvanya'dan Zalgiris ile Rusya'dan CSKA Moskova olmak üzere A lisansına sahip 11 takım doğrudan katılacak. 
Ligde ayrıca Eurocup şampiyonu, 3 yerel lig şampiyonu ve elemelerden gelecek bir takım da mücadele edecek. 
Euroleague'in yeni formatıyla 16 takım birbiri ile ikişer kez karşılaşacak. Sezon sonunda ilk 8'de yer alan takımlar 5 maç üzerinden play-off oynayacak ve final-four'a kalacak takımlar belirlenecek. 


EUROCUP'TA DA DEĞİŞİKLİK VAR 
Euroleague'nin yanı sıra Avrupa'nın 2 numaralı organizasyonu olan Eurocup'ta da değişikliğe gidildi. Bu ligde de 36 takım yerine gelecek sezon 24 takım mücadele edecek. İlk tur ve Top 16 gruplarında karşılaşacağı turnuvada, iki ayaklı çeyrek final ve yarı final eşleşmelerinin ardından final maçına çıkılacak.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...