Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzonspor, Arveladze ile umduğunu bulamadı

/ Kaynak: AA
Trabzonspor, Arveladze ile umduğunu bulamadı

SPOR Haberleri  / AA

İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde görev yapan 5 teknik adam içerisinde Halilhodzic'ten sonra Süper Lig'de en düşük puan ortalamasını Şota ile yaşadı.

Bordo-mavili kulüpte 26 Mayıs 2013'te göreve gelen başkan İbrahim  Hacıosmanoğlu döneminde ilk olarak Tolunay Kafkas'la yollar ayrılarak, pilot  takım 1461 Trabzon'dan Mustafa Reşit Akçay göreve getirildi. Teknik direktör  Akçay ile 2013-2014 sezonuna başlayan Karadeniz ekibi, 20 maçta 8 galibiyet, 5  beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. İlk 20 haftada 29 puanla 1,45 puan ortalaması  yakalayabilen bordo-mavililer, ligde 9. sırada kendine yer bulabildi. 
 
Trabzonspor, Akçay'ın yerine göreve gelen Hami Mandıralı'nın teknik  sorumluluğunda ise 14 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 6 galibiyet, 6 beraberlik  ve biri hükmen olmak üzere 2 mağlubiyet alan bordo-mavili takım, 24 puan  toplayarak, 1,71 puan ortalaması yakaladı. 
 
Geçen sezona teknik direktör Vahid Halilhodzic ile başlayan Karadeniz  ekibi, ilk 8 haftada 1 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 9 puan  toplayarak, 1,13 puan ortalamasında kaldı. Daha sonra bir maça yardımcı antrenör  Jack Bonnevay ile çıkan Karadeniz ekibi, Yanal yönetiminde 25 maçta 13 galibiyet,  6 beraberlik, 6 mağlubiyet ile 45 puan topladı. Yanal, 1,80 puan ortalamasıyla  Hacıosmanoğlu dönemindeki en başarılı teknik adam unvanını aldı. 
 
Bu sezon başlamadan Yanal ile yollarını ayıran Karadeniz ekibinde,  1995-96 sezonunda bordo-mavili takımda gol kralı olan Şota Arveladze teknik  direktörlük görevine getirildi. Bordo-mavililer, 18 yıl aradan sonra kulüpte  teknik adamlık görevine getirilen Arveladze ile ligde 11 hafta sonunda 4  galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 14 puan toplayarak 1,27 puan  ortalamasında kaldı. Gürcü teknik adam, Vahid Halilhodzic'in 1,13 puan  ortalamasının ardından ikinci en düşük ortalamada kalan çalıştırıcı oldu. 
 
Avrupa'da hüsran yaşadı 
 
İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde 2013-2014 ve 2014-2015 sezonunda UEFA  Avrupa Ligi'nde gruplara kalan ve başarılı olarak 2. tura yükselen Trabzonspor,  Arveladze döneminde ise Avrupa'da da hüsran yaşadı. 
 
Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Lüksemburg'un  Differdange 03 takımını 1-0 ve 2-1'lik galibiyetlerle elerken, 3. ön eleme  turunda Makedonya'nın Rabotnicki takımına deplasmanda 1-0 mağlup oldu, sahasında  aldığı 1-1'lik beraberlik sonuçla da Avrupa'ya erken veda etti. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...