Töre'yi yaralama davasında sürpriz gelişme

/ Kaynak: DHA
Töre'yi yaralama davasında sürpriz gelişme

SPOR Haberleri  / DHA

Gökhan Töre'nin de bulunduğu yaralamaya neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık Korhan Bahadır, tutuklu kaldığı süre gözönüne alınarak tahliye edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Korhan Bahadır getirildi. Tutuksuz sanık Hasan Kutlu da duruşmada hazır bulundu. Sanık Hasan Kutlu ifadesinde, olay tarihinde sanık Korhan Bahadır'ın şoförlüğünü yaptığını söyleyerek "Saat 03.00-04.00 sıralarında kendisini bara bıraktım. Dışarıda araçta bekliyordum. 1,5 saat sonra barda kargaşa olduğunu, bardakilerin dışarıya çıktıklarını gördüm. Korhan yanıma geldi, beraber arabaya bindik. Ancak arabayı kendisi kullandı. Beşiktaş'a doğru gittik. Herhangi bir şey konuşmadık. Barda ne yaşandığını sormadım. Telefonla herhangi birisiyle konuştuğunu görmedim" dedi.
 
SİLAHI ÜÇÜNCÜ BİR ŞAHIS VERMİŞ
 
Beşiktaş meydanında Korhan Bahadır'ın aracı durduğunu anlatan Hasan Kutlu, "Üçüncü bir kişi, benim tanımadığım bir şahıs arabanın arkasına bindi. Bu şahıs belinden silah çıkararak kendisinin barda havaya 2 el ateş ettiğini söyleyerek silahı bana verdi. 'Bunu karakola teslim eder misin?' dedi. Bu kişi Korhan'la konuştu, ancak ne konuştuğunu hatırlamıyorum. Daha sonra araçtan indim. Bir taksiye binerek kardeşimin evine gittim. Saat 13.30 sıralarında da Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü'ne giderek suça konu silahı teslim ettim. Bu kişiyi sonradan hiç görmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ederim" diye konuştu. Sanık Kutlu, daha önce Korhan Bahadır'ın silahı kendisine verip aracı alıp gittiğini polislere söylemediğini iddia ederek şimdiki ifadesinin doğru olduğunu belirtti. Kutlu, sanık Korhan Bahadır'ın üzerinde silah görmediğini de ifade etti.
 
"YAPMADIĞIM SUÇTAN YARGILANIYORUM"
 
Sanık Korhan Bahadır ise söz alarak "Yapmadığım bir suçtan dolayı yargılanıyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. Bahadır'ın avukatı Ömer Yeşilyurt ise "Sanığın eyleminin sabit olması halinde olayda olası kasıt olmadığını, sanığın bilinçli taksirle yaralama suçundan cezalandırılabileceğini düşünmekteyiz. Ayrıca sanığın kaçma şüphesi yoktur. 2019 yılında şartlı tahliyesi vardır. Tutuklu kaldığı sürede dikkate alınarak tahliyesini talep ediyoruz" diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanık Korhan Bahadır'ın tutuklu kaldığı süre, dosya kapsamı, suç vasfının değişme ihtimali, delillerin toplanmış oluşunu dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Başka suçtan hükümlü olan sanığın getirilmesi için müzekkere yazılmasını kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.
 
İDDİANAME...
 
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olay tarihi olan 21 Nisan 2014 günü, saat 05.40 sıralarında Şişli'deki bir barda bulunan sanık Korhan Bahadır'ın, kimliği belirlenemeyen bazı kişilerle anlaşılmayan nedenle tartıştığı ve mekan içinde havaya 2 el ateş ettiği belirtiliyor. Bu sırada aynı mekanda olan mağdurlar Gökhan Töre, Taner Yalçın, Mahir Arslan, Hüseyin Kanat, Burkay İsen ve Kadircan İpekçi'nin tavandan parçalanıp seken mermi çekirdeğinden yaralandıkları anlatılıyor. İddianamede, Korhan Bahadır'ın olay yerinden kaçtığı da yer alıyor. Sanık Bahadır hakkında olaydan sonra kaçması gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılmıştı. Ortaköy'de yakalanan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Bahadır, başka bir suçtan kesinleşmiş cezası olduğu için kaçtığını söylemişti. Diğer sanık Hasan Kutlu'nun ise olayda kullanılan silahın tanımadığı biri tarafından aracına bırakıldığını söyleyerek "yalancı tanıklık" yaptığı belirtiliyor. Sanıklardan Korhan Bahadır'ın "Olası kasıtla öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapsi istenirken; sanık Hasan Kutlu'nun "yalan tanıklık" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...