Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya atletizm müsabakalarından men edildi

Rusya atletizm müsabakalarından men edildi

SPOR Haberleri

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, Rusya'yı geçici olarak müsabakalardan men etti.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Bağımsız Komisyonu'nun atletizmdeki sistematik doping iddialarına dair hazırladığı rapor üzerine, Rusya'yı geçici olarak müsabakalardan men etti.
Rusya atletizm müsabakalarından men edildi

IAAF'ten yapılan açıklamada, yönetim kurulu toplantısında 22'ye karşı bir oyla verilen karar gereği Rusya Atletizm Federasyonu'nun üyeliği askıya alınarak, Rus atletlerin uluslararası müsabakalardan men edildiği belirtildi.
Rusya'nın 2016 Yürüyüş Dünya Kupası ve 2016 Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası ev sahipliklerinin de elinden alındığı bildirildi.
WADA raporunda yer alan; Rus maratoncu Liliya Shobukhova'nın, doping dosyasını örtbas etmeleri için Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) eski başkanı Lamine Diack'a 569 bin dolar rüşvet verdiği iddiası daha önce basında yer almıştı.


'DEVLET DESTEĞİYLE' DOPİNG YAPMAKLA SUÇLANIYOR 
WADA'nın Bağımsız Komisyonu, atletizmdeki sistematik doping iddiaları hakkında hazırladığı 323 sayfalık raporda, Rusya'yı sporcularını "devlet desteğiyle" dopinge karıştırmakla suçlamıştı.
Raporda, Moskova ve 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nın düzenlendiği Soçi'de yer alan laboratuvarlarda görevli rolü yapan Rus istihbarat servisi personelinin, çalışanlara ve doping kontrol sürecine etki ettiği öne sürülmüştü.
Hükümet tarafından kontrol altında tutulan Moskova'daki ikinci bir laboratuvarın da pozitif doping sonuçlarını ve numuneleri yok etmekte kullanıldığı aktarılmıştı.


BİN 417 DOPİNG NUMUNESİ YOK EDİLDİ 
Moskova'daki ana laboratuvar merkezinin sorumlusu Grigory Rodchenkov'un test sonuçlarını değiştirmek için rüşvet aldığı ve Rusya Spor Bakanlığı'nın verdiği emirlerle sonuçları değiştirdiği ifade edilmiş, ayrıca kasıtlı olarak bin 417 doping numunesini yok ettiği kaydedilmişti.
Bu gelişmelerin ardından WADA, Moskova Doping Kontrol Laboratuvarı'nın akreditasyonunun askıya alındığını açıklamıştı. IAAF'in eski başkanı Lamine Diack, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) onursal üyeliğinden ve Uluslararası Atletizm Vakfı başkanlığı görevinden istifa etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...