Rusları bekleyen daha büyük bir tehlike var

Rusları bekleyen daha büyük bir tehlike var

SPOR Haberleri

Rusya'nın devlet desteğiyle doping yapması üzerine atletizmden men edilmesi kafalarda büyük bir soru işareti bıraktı: Peki ya diğer branşlar?

Dünya sporunun son dönemdeki en önemli krizlerinden biri olan Rusya'daki doping skandalının etkileri büyüyor. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin, atletlerini "devlet desteğiyle" dopinge karıştırmak suçundan dolayı Rusya'yı uluslararası müsabakalardan geçici olarak men etmesi üzerine doğal olarak Rusların aynı yöntemi diğer branşlar için de yapmış olabileceği şüphesi gündeme geldi.  Rusya olimpiyatlar tarihinin ABD ile birlikte en başarılı ülkesi olarak biliniyor. Sovyetler Birliği'ni de hesaba katarsak bugüne kadar kazandığı madalya sayısı 1732. Sadece atletizm branşında 273 madalya söz konusu. Rus istihbarat servisi personelinin-yani ajanların, pozitif doping sonuçlarını ve numuneleri yok etmelerini Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) ortaya çıkardı. Ancak bu durum sadece atletizm branşı için geçerli.
IOC acil toplanıyor
Dünya tarihinin en büyük doping skandalına imza atan Rus istihbarat servisinin, diğer branşlara da etki etmiş olabileceği ciddi bir ihtimal olarak gözüküyor. Rusya büyük olasılıkla önümüzdeki Rio de Janeiro 2016 Yaz Olimpiyatları'ndan da men edilecek. Bu konu şu anda tartışılıyor. Dünya Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) önümüzdeki günlerde acilen toplanacağı ve konuyu masaya yatıracağı öğrenildi. Yine de Rusya'nın olimpiyat oyunlarındaki akıbeti hakkındaki kesin kararın netleşmesi bir kaç ay sürebilir. Bu süreçte IOC'nin, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı ile yapacağı toplantıların ardından Rusya'nın diğer branşlar için numuneleri tuttuğu laboratuvarların da incelenmesi bekleniyor. Öte yandan Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, bu yılki takviminde bulunan iki önemli şampiyonın da değişeceğinin açıkladı. Rusya, 2016'da Şupaşkar'da Dünya Yürüyüş Kupası ve Kazan'daki Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nın ev sahibiydi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...