Fransız medyasından 'tekbir' yalanı

Düzenleyen: / Kaynak: Fotomaç
Fransız medyasından 'tekbir' yalanı

SPOR Haberleri  / Fotomaç

Türkiye-Yunanistan maçı öncesi Fransa'da yaşanan terör olayları nedeniyle gerçekleştirilen saygı duruşunda, 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganını Fransız medya organı L'Equipe tüm dünyaya "Türkler tekbir getirdi" şeklinde aktardı.

Fransa'da milli maç öncesi yaşanan hain saldırıda 132 sivil insanın hayatını kaybetmesi Avrupa futbolunu derinden yaraladı. Terör olayları sonrası yeni saldırı şüphesiyle geçtiğimiz akşam oynanması gereken İspanya-Belçika maçı ile Almanya-Hollanda maçları iptal edildi. Saldırılarda yaşamını yitiren insanların anısını UEFA tüm resmi karşılaşmalar öncesi 1 dakikalık saygı duruşu yapılmasını kararlaştırdı.

Fransız medyasından 'tekbir' yalanı

Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki maçtan önce de saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşu sırasında bir grup taraftarın attığı "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı Fransız basını tarafından farklı bir şekilde yansıtıldı. Fransızlar bu sloganı tüm dünyaya tekbir olarak servis etti ve Türkiye taraftarlarını IŞİD'e destek vermekle suçladı. Söz konusu yayın organının bu çirkin iması Türkiye kamuoyunda büyük bir infial oluşturdu. 

Tüm dünyaya servis edilen bu manipülatif haber AB ülkelerinde Türkiye ve İslam'a karşı ön yargının ne boyutlarda olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Fransız medyasından 'tekbir' yalanı

Kaynak: Fotomaç

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...