Emre, 'Beni herkes ister ama o takıma gitmem'

Emre, 'Beni herkes ister ama o takıma gitmem'

SPOR Haberleri

F.Bahçelilerin unutamadığı Emre Belözoğlu, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"SAHA içinde bana gösterdikleri kadar saygı gösteririm. Saha dışında cici çocuk, saha içinde kötü çocuk imajını kabul etmiyorum. Ben hiçbir rakibe futbolun içinde olmayan bir şeyi yapmadım. Ben hep oyunun içine çekilen adam oldum. Kimseye bilerek tekme atmadım, kimseyle tartışmayı ben başlatmadım. Melo, Zokora ve Bilic mevzularında bu hep böyle oldu. Bana gelen tepkilere cevap verdim. Haklı olduğum yerde dünyayı karşıma alırım. Bazı insanlar beni sevmiyorsa doğru iş yapmışımdır. Herkesin sevdiği insanın kişiliği bozuktur. '
 

TV'den öğrendim
"F.Bahçe benim kader birliği yaptığım bir camia. Sadece ayrılış süreciyle ilgili bir kırgınlığım var. Ayrılık kararını televizyondan öğrendim. Bir yönetici büyüğüm arayıp söylese benim için daha iyi olurdu. İnter'e gittiğimde Terrenao ile 2-3 ay çalıştık. Gönderilmemde tercihi o mu yaptı yöneticiler mi bilmiyorum. F.Bahçeliler yolda görünce sarılıp ağlıyor bu benim için yeterlidir, onurdur, gururdur" 
 
Herkesin yeri dolar
"Emre'nin yeri dolmadı söylemi doğru değil, futbolda herkesin yeri dolar. Taraftarlar uzun yıllar aynı isimleri izleyen oyuncunun yerine başkasını hemen kabullenmekte zorlanır. F.Bahçe'de özellikle Türk oyuncu grubunun çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. Takıma ve hocaya biraz sabredilmeli" 
 

Alex'e her şey verildi
"F.Bahçe'de Alex'le birlikte oynadım. Kulübe büyük hizmetleri oldu, F.Bahçe de bunun karşılığında ne vaat ettiyse vermiştir. Burada çok sevildi, öyle de ayrıldı. Ben prim mevzusunun yaşandığı dönem F.Bahçe'de değildim, detayını bilmiyorum. Ama F.Bahçe bana ne vaat ettiyse verdi. Camialara malolmuş insanlar daha birleştirici konuşmalı. Başkan (Aziz Yıldırım) sinirlidir, zor insandır ama futbolcusunu inanılmaz derecede korur" 
 
Mario Gomez müthiş
"Mario Gomez çok değerli bir futbolcu. Disiplinli, spor ahlakı olan bir futbolcu. G.Saray çok transfer yapmadı ama oturmuş kadrosu var. Van Persie ve Fernandao arasında kimin oynayacağını Pereira bilir. Antrenman verilerini o görüyor. Van Persie gol attıkça açılır" 
 

Üç Büyükler favori 
"Ligin çok başındayız. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor büyük takımlar. İyi kadroları var. Erken ama ligin favorisi yine Üç Büyükler olur. İnşallah biz de (Başakşehir) araya girip şampiyonluk yarışını kızıştırabiliriz"
 
"Beşiktaş'ta forma giymem"
"Bilic'in bana bir hakareti vardı. Feribotta da bir olay yaşandı. Beşiktaş büyük bir değer ama istemem. Beşiktaş forması giyip yeni statta oynamak istemezdim. Benim Beşiktaş taraftarıyla yaşadığım bir şey yok. Taraftara karşı en ufak bir saygısızlığım olmadı. Kendi hocalarının (Bilic) yaptığı bir haraket vardı. Benim de kendimce cevabım oldu. Bu olayı üstlerine alınmasınlar, alırlarsa da benim hatam değil. Feribotta yaşanan olayda da bir Beşiktaş taraftarı bana küfür edebiliyorsa bu onun ayıbıdır. Üzerinde Beşiktaş forması giyen kimseye karşı içimden kötü bir şey geçmez. Beşiktaş çok büyük bir değerdir ama orada oynamak istemem." 
 

Beni hepsi ister 
"Galatasaray taraftarı da Beşiktaş taraftarı da takımlarında benim gibi bir oyuncu ister, buna eminim. Taraftar sahada kendisi gibi mücadele eden, kaybetmeyi kabullenmeyen bir futbolcu ister"
 
Gençlere tavsiyem: Dediğimi yapın yaptığımı yapmayın
Alper Potuk, Ozan Tufan, Uygar ve Hakan Çinemre ile yemek yedim. Onlar benim kardeşlerim. Onlara 'Dediğimi yapın, yaptığımı yapmayın' diyorum. Sadece futbol değil özel hayatlarıyla ilgili de konuşuyoruz.
 

EMRE'DEN iNCiLER
- Şu an Milli Takım'a çağırsalar koşa koşa giderim. Fatih Hoca ile artık akrabayız ama bu konuları fazla konuşmuyoruz. Kardeşlerimiz görevi layıkıyla yapıyorlar. Bir tane Milli Takımımız var. İnsanlar anasız-babasız kalabilir ama vatansız kalamaz. Milli formayı giyen oyuncular daha yapıcı eleştirilmeli. 
 
- Başakşehir, Türkiye'nin tek futbol kulübü. Başkanımız Göksel Gümüşdağ, hocamız Abdullah Avcı ile güzel bir proje oluşturdu. F.Bahçe'den ayrılınca ben de yeni hedefler geliştirebileceğim bu kulübe geldim 
 
- İdmanda arkadaşlarım benimle aynı takımda olmak istemez. Kaybetmeyi hiç sevmem. Benim takımımda olan 'Yandık' diyor. İdman da olsa herkes her şeyini ortaya koyacak. Bir futbolcu kötü oynayabilir ama kötü mücadele edemez. 
 İdmanda arkadaşlarım benimle aynı takımda olmak istemez. Kaybetmeyi hiç sevmem. Benim takımımda olan 'Yandık' diyor. İdman da olsa herkes her şeyini ortaya koyacak. Bir futbolcu kötü oynayabilir ama kötü mücadele edemez. 
 
3 Temmuz sürecini tüm F.Bahçe camiası iliklerimize kadar yaşadık. Temiz olduğumuzu biliyorduk. Beraat kararı çıkınca Şekip Ağabeyi (Mosturoğlu) aradım. Başkan da (Aziz Yıldırım) yanındaymış. Geçmiş olsun dedim. 
 
Başakşehir'le 2 sene kontratım var. Sonrasında sporun içinde kalacağım, yöneticilik mi olur, teknik direktörlük mü bunu bilemiyorum. 
 
Hayatımı yazmak istiyorlar. Bakalım, güzel bir proje olursa değerlendiririm.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...