Fernandao 650 futbolcuyu geride bıraktı

Fernandao 650 futbolcuyu geride bıraktı

SPOR Haberleri

213 dakikaya 4 gol sığdıran Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı, her 53.2 dakikada bir skoru değiştirmeyi başarıp, 650 futbolcuyu geride bıraktı

Molde deplasmanında gol perdesini açan Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Fernandao, performansı ile Avrupa Ligi'nin en sık gol atan ismi durumuna geldi. Celtic maçında iki gol birden atarak takımına beraberliği getiren, Ajax'a attığı tek golle galibiyetin mimarı olan Brezilyalı yıldız, Molde deplasmanında 1 gol ve 1 asistle zaferi getirdi. Fernandao, bu performansıyla Avrupa Ligi'nin en sık gol atan ismi durumuna geldi ve 650 futbolcuyu geride bıraktı. Avrupa Ligi maçlarında sadece 213 dakika görev yapmasına rağmen gruplarda 4 gol atan Sambacı, her 53,2 dakikada bir skoru değiştirmeyi başardı ve 450 dakikalık süreç içerisinde 150 dakikanın üzerine çıkmış 650 isim arasında da bu performansıyla ilk sıraya oturdu. En sık gol atan isim durumunda olan Fenerbahçeli futbolcuyu, Augburg'dan 281 dakikada 5 gol atan Raul Bobadilla takip ediyor. Fernandao, Avrupa Ligi elemelerinde Atromitos'a da 2 gol atmıştı. 

Rekora koşuyor
Fernandao, Avrupa'da 2 gol daha atması halinde, Fenerbahçe'nin bu kulvarda bir sezonda en fazla gol atan futbolcusu olacak... Avrupa kupalarında bir sezonda en fazla gol atan futbolcu unvanını 13 maçta 7 golle Dirk Kuyt elinde bulunduruyor. Sarılacivertliler, bu sezon Avrupa kupalarında 10 gol atarken bunların 6'sı Fernandao'dan geldi. Kanarya, Brezilyalı futbolcusunun gol attığı 7 maçı da kaybetmedi.

Şimdi kutlama zamanı
Molde deplasmanından 2-0'lık galibiyetle dönen F.Bahçe, gözünü Trabzonspor'a çevirdi. Basına kapalı yapılan antrenmana midesinden rahatsız olan Mehmet Topal katılmadı. Takım, 34 yaşına giren Alves'in doğum gününü pasta keserek kutladı.

'Molde Türk biberini tattı'

Norveç basını Fenerbahçe'nin galibiyetini övdü

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda lider olan ve gruptan çıkmayı garantileyen Molde'ye ilk yenilgisini tattıran Fenerbahçe'nin futbolu Norveç basınından tam not aldı. Norveç devlet televizyonu NRK, ''Molde Türk biberini tattı" başlığını kullandı. Aftenposten gazetesi, ''Molde UEFA Avrupa Ligi'nde ilk defa kaybetti'' manşetini atarken VG Sporten, ''Avrupa liginde ilk mağlubiyet'' başlığını kullanıp, Molde'nin rahat çıktığı maçta, Fenerbahçe'ye karşı istediği galibiyeti alamadığını kaydetti. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...