Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lewandowski Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Düzenleyen:
Lewandowski Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

SPOR Haberleri

Bayern Münih'in Polonyalı golcüsü Lewandowski'ye, sonradan oyuna girdiği maçta 9 dakikada 5 gol atarak Bundesliga'da "en hızlı hat-trick", "en hızlı 4 gol", "en hızlı 5 gol" ve "oyuna sonradan girip en fazla gol atan oyuncu" rekorlarını kırması nedeniyle Guinness dünya rekorlar sertifikaları verildi.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'te forma giyen Polonyalı futbolcu Robert Lewandowski, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Bundesliga'de 2 ay önce Wolfsburg'a karşı oynanan maçta 9 dakikada 5 gol atan Lewandowski'ye "en hızlı hat-trick", "en hızlı 4 gol" ve "en hızlı 5 gol" ve "oyuna sonradan girip en fazla gol atan oyuncu" rekorları için Guinness dünya rekorlar sertifikaları verildi.

Bayern Münih’in tesislerinde toplam 4 belge verilen Lewandwoski, söz konusu maçta neyi başardığına ilişkin düşünmeye zamanı olmadığını belirterek, "Maçtan sonra da düşünmeye zamanım yoktu. Eşim, ailem ve arkadaşlarım benden daha mutluydu. Ne olduğunu anlamadım" şeklinde konuştu.

27 yaşındaki golcü oyuncu, "Benim için güzel bir akşamdı. Tarihi bir akşamdı. Bu, benim ve bir çok taraftarın her zaman aklında kalacak" ifadelerini kullandı.

Wolfsburg ile 22 Eylül’de oynanan karşılaşmada yedek soyunduğu için biraz kızgın olduğunu anımsatan Lewandwoski ancak Bayern Münih’in teknik direktörü Pep Guardiola’nın kendisine "Hazır olman lazım. Bizim için zor bir maç olabilir" şeklinde ifade kullandığını kaydetti.

Karşılaşmadan sonra maçtaki topu eve götürdüğünü hatırlatan Lewandwoski, "Top için evde yer buldum. Şimdi bu sertifikalara da yer bulmam lazım" dedi.

Lewandowski, bunu başka bir oyuncunun bir kez daha başarıp başaramayacağını bilmediğini ifade ederek, takım arkadaşlarına da teşekkür ederek, bu rekorların tüm takımın olduğunu kaydetti.

Ligde sezonun 6. haftasında Bayern Münih’in sahasında Wolfsburg’u 5-1 mağlup ettiği maçta ikinci yarıda oyuna dahil olan Polonyalı golcü 51. dakika ile 60. dakika arasında 5 gol kaydetmişti.

Lewandowski'ye Bundesliga’da sonradan oyuna giren ve en çok gol atan oyuncu rekorunun yanı sıra en hızlı hat-trick (3.22), en hızlı 4 gol (5.42) ve en hızlı 5 gol (8.59) rekorlarının elinde bulundurduğuna dair sertifikalar verildi ve Polonyalı futbolcu Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...