Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'ya büyük şok! Elinden alındı

Düzenleyen:
Rusya'ya büyük şok! Elinden alındı

SPOR Haberleri

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), 2016'da düzenlenecek Dünya Gençler Şampiyonası ve Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası'nın, atletizm federasyonunun üyeliği askıda olan Rusya'dan alındığını açıkladı.

IAAF'den yapılan açıklamada, Rusya'nın Kazan kentinde düzenlenecek  2016 Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası ve Cheboksary kentinin ev sahipliği  yapacağı 2016 Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası'nın, başka ülkelerde yapılacağı  belirtildi.

 Hızlandırılmış adaylık sürecinin uygulanacağı ve organizasyonların  hangi ülkelerde yapılacağına ilişkin kararın 7 Ocak 2016'da verileceği de ifade  edildi.
 
Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) bağımsız komisyonu,  hazırladığı 323 sayfalık raporda Rusya'yı, sporcularını "devlet desteğiyle"  dopinge karıştırmakla suçlamıştı.
 
Bu gelişme ardından IAAF, Rusya Atletizm Federasyonu'nun (ARAF)  üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti.  WADA da Moskova Doping Kontrol Laboratuvarı'nın akreditasyonunu askıya almıştı.  WADA ayrıca Rusya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (RUSADA) faaliyetlerini  sürdürmesinin uygun olmayacağını da açıklamıştı.

skorer

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...