Diego'nun ilacı o!

Diego'nun ilacı o!

SPOR Haberleri

Alper'in yüksek enerji ile 3. bölgede yaptığı olumlu hareketler en çok 10'a yaradı.

Son bir aydır F.Bahçe’nin performansındaki gözle görülür artışta hiç şüphesiz Diego Ribas’ın payı çok büyük. Geçtiğimiz sezon vasatı aşamayan görüntüsünün tam tersi bir grafik çizen Brezilyalı oyuncu, şimdilerde sarı-lacivertlilerin göz bebeği konumunda. Ancak 10 numaralı yıldızın yaptığı bu patlamada en az onun kadar pay sahibi bir isim daha var.. O da Alper Potuk.
İsmail Kartal’lı sezonda yeteri kadar pas alamamaktan şikayet eden, topla buluşmak için fazla efor sarfedince yorulan Diego, her seferinde karşılaşmanın en çok koşan isimlerinden olmasına rağmen tabelayı değiştirecek işlere imza atamıyordu. Fakat değişen oyun sistemiyle birlikte tüm yük Alper’in omuzlarına binince Sambacı da rahat bir nefes aldı.
 
LUIS NANI’YE ‘HAYIR!’ 
Diego'ya hocanın isteği üzerine özellikle yakın oynayan Alper, 10 numaraya zaman zaman duvar olup koridor açıyor ve onu defans arkası koşulara hazırlıyor. Böylelikle kariyerli yıldız, Alper’in sahada olduğu karşılaşmalarda anahtar pas yüzdesini ciddi şekilde arttırıyor.
Sarı-lacivertli takımın Pereira’nın gelişiyle değişen orta saha anlayışı da Diego’dan tam randıman alınmasına neden oldu. Çünkü Mehmet Topal ve De Souza ön libero çakılı oynamayı bırakınca Brezilyalı oyuncu bu ikiliyle daha kilit noktalarda, daha efektif şekilde paslaşmaya başladı.
Bu ikilinin 30 yaşındaki oyuncunun omuzlarındaki yükü hafifletmesinin dışında Nani’ye yapılan uyarılarda da Diego’ya yakın oynanması istendi. Nani’nin “Tüm toplar bende buluşsun, atakları başlatan isim ben olayım” isteğine ‘Hayır’ deyip, sorumluluğu Diego’ya veren Pereira da bu hamlesinin karşılığını fazlasıyla aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...