Selçuk gemisini kurtardı

Düzenleyen:
Selçuk gemisini kurtardı

SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi gruplarındaki son maçında Kazak rakibi karşısında zaman zaman zor anlar yaşayan Cimbom, güç bela Avrupa Ligi biletini kaptı

MURAD TAMER

G.Saray bir önceki maçta havlu attığı Şampiyonlar Ligi'nin son maçında Avrupa Ligi vizesini zor da olsa aldı. Astana karşısında 1 puana ihtiyacı olan sarı-kırmızılılar, bir ara 1-0 geriye düşerek kâbus gördüğü maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrılarak Avrupa defterini kapamamış oldu. Mustafa Denizli bu maçta takımdaki en önemli sıkıntı olan ön libero eksikliğini Chedjou ile çözmek istedi ancak Kamerunlu oyuncu da G.Saray'ın bu derdine çare olamadı. Takım arkadaşlarının gözünde hâlâ stoper olan Chedjou bu sebepten topla fazla buluşamadı; buluştuğunda da çok hata yaptı. İlk devrede sahaya bir karakter koyamadı sarı-kırmızılılar. Ne organize bir hücum ne de rakibi hataya zorlayacak baskı yoktu. Taraftarın en önemli gol umudu Podolski ise hafta içinde tekmelediği basın mensubu karşısındaki hırsını sahada gösteremiyordu.  Twumasi'nin direkten dönen topu yürekleri ağıza getirdi. Yasin'in kale ağzından kaçırdığı pozisyon ile Burak'ın ilk yarının sonunda topu direğe nişanlaması taraftarlara saç baş yoldurdu. 
Selçuk İnan ipten aldı
Golsüz biten ilk yarının ardından sıkıcı oyun 15 dakika sürdü. Sneijder'ın kafa şutu ve Selçuk'un uzaktan vuruşuyla heyecanlanan taraftarlar,  62'de ani gelişen Astana atağında Twumasi'nin attığı golle sarsıldı: 0-1. G.Saray bu golün şokunu 2 dakika sonra atlattı. Selçuk ceza sahasında yaşanan karambolün ardından önünde bulduğu topu filelere göndererek takımına derin bir nefes aldırdı: 1-1. Kalan sürede 3 puana ihtiyacı olan Astana risk alınca boş alanlar bulan Yasin etkili gözüküyordu. Skoru sağlama almak isteyen Denizli oyuna Rodirgurez'i alarak Chedjou'yu stopere çekti. Son dakikaları sarı-kırmızılı taraftarlara yoğun stres yaşatan maçta denge bozulmadı ve G.Saray bu skorla yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmeye hak kazanmış oldu: 1-1. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...