Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte Galatasaray ve Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri

İşte Galatasaray ve Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri

SPOR Haberleri

Temsilcilerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerinden bir kısmı netlik kazandı.

Bu sezon Avrupa'daki serüvenlerine UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda devam edecek temsilcilerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerinden bir kısmı netlik kazandı.
Bu sezon Thomas Tuchel önderliğinde Bundesliga'da fırtına gibi esen Borussia Dortmund, son maçında Yunan ekibi PAOK'a sürpriz şekilde kaybedip grubu 2. bitirdi. Böylece Alman ekibinin, temsilcilerimizle eşleşme şansı kalmadı.

İşte Galatasaray ve Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri

GALATASARAY
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid, Benfica ve Astana ile mücadele verdiği C Grubu'nu 3. sırada noktalayan Galatasaray, seri başı olamadığı için kuraya ikinci torbadan katılacak.
Galatasaray'ın muhtemel rakipleri: Porto, Olympiacos, Manchester United, Bayer Leverkusen, Molde, Liverpool, Krasnodar, Napoli, Rapid Wien, Braga, Lazio, Lokomotiv Moskova, Basel, Tottenham Hotspur, Schalke 04, Athletic Bilbao.

İşte Galatasaray ve Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri

FENERBAHÇE
UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax, Celtic ve Molde'ye karşı mücadele ettiği A Grubu'nu 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe, kuraya aynı ezeli rakibi Galatasaray gibi ikinci torbadan girecek.
Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri: Porto, Olympiacos, Manchester United, Bayer Leverkusen, Liverpool, Krasnodar, Napoli, Rapid Wien, Braga, Lazio, Lokomotiv Moskova, Basel, Tottenham Hotspur, Schalke 04, Athletic Bilbao.

Kura prosedürü
14 Aralık Pazartesi günü TSİ 14.00'te İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde şu prosedür uygulanacak:
Son 32 turunda eşleşmeler iki torbadan çekilecek takımlarla belirlenecek.
Seri başı torbada Avrupa Ligi'nde gruplarını lider tamamlayan ekipler ile Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını 3. sırada noktalayan en iyi 4 takım yer alacak.
İkinci torbada ise Avrupa Ligi'nde gruplarını 2. sırada tamamlayan takımlar ile Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını üçüncü sırada noktalayan diğer 4 takım bulunacak.
Turnuvanın bu aşamasında aynı ülke ekipleri ile grup aşamasında birbirlerine rakip olan takımlar (Fenerbahçe-Molde gibi) eşleşemeyecek. Ayrıca UEFA'nın aldığı özel karar gereği Rusya ve Ukrayna ekipleri de birbirlerine rakip olamayacak.
Bu turda ilk maçlar 18 Şubat, rövanş ise 25 Şubat'ta oynanacak.

2. torbada hangi takımlar var?
Avrupa'da yoluna devam eden temsilcilerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de bulunduğu 2. torbada şu ekipler yer alıyor:
Sevilla, Valencia, GALATASARAY, Shakhtar Donetsk, FENERBAHÇE, Sion, Borussia Dortmund, Midtjylland, Villarreal, Marsilya, Saint-Etienne, Sporting Lizbon, Fiorentina, Anderlecht, Sparta Prag, Augsburg.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...