Rusya, İstanbul'daki şampiyonanın başka bir ülkeye alınmasını istedi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya, İstanbul'daki şampiyonanın başka bir ülkeye alınmasını istedi

SPOR Haberleri  / İHA

Rusya Tekvando Federasyonu'nun, 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Tekvando Avrupa Kıtası Elemeleri'nin başka bir ülkede yapılması için Dünya Tekvando Federasyonu'na (WTF) başvuruda bulunduğu anlaşıldı.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerilim spor alanına da yansıyor. Rusya'nın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na Avrupa kıtasından katılacak son sporcuların belli olacağı ve İstanbul'da 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan Tekvando Avrupa Kıtası Elemeleri'nin Türkiye'de yapılmaması için girişim başlattığı ortaya çıktı. 
Rusya Tekvando Federasyonu, WTF'ye bir yazı yazarak Türkiye'nin güvenli olmadığını ve söz konusu organizasyonun Türkiye'den alınarak üçüncü bir ülkeye verilmesini talep ettiği öğrenildi. 

Yaşanan gelişmeler üzerine harekete geçen Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, WTF'ye bir yazı yazarak spor ile siyasetin birbirine karıştırılmaması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin son yıllarda çok büyük uluslararası şampiyona ve turnuvalara ev sahipliği yaptığı vurgulanarak tüm organizasyonlarda katılımcı sporcuların sağlığı ve güvenliğinin bir numaralı öncelik olduğu kaydedildi. Türkiye Tekvando Federasyonu'nun yapacağı organizasyonlarda bütün sporcuların eşit bir şekilde mücadele edeceği hiçbir politik, ülkesel sorunun sahaya yansıtmayacağına dikkat çekildi. 

ŞAHİN: "RUSYA'NIN DAVRANIŞI ETİK DIŞI" 

Türkiye Tekvando Federasyonu Şahin, Rusya'nın bu davranışının etik dışı olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, bugüne kadar düzenlediği uluslararası organizasyonda güvenliği ön planda tutmuş ve tüm katılımcı ülkelerin takdirini kazanmıştır. Spora politik yaklaşım yanlış. Rusya'nın bu hareketini öğrenen diğer ülkeler de bu girişimi yadırgadı. Biz, yaklaşık 1 sene önce bu organizasyonu düzenlemeye hak kazandık. WTF ile yaptığımız görüşmelerde organizasyonla ilgili bir sıkıntı olmadığını tarafımıza bildirdiler. Biz, İstanbul'da yine başarılı bir organizasyona imza atacağız" değerlendirmesini yaptı. 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...