Mehmet Demirkol: 'Denizli hakem dışında ne konuşabilir?'

Mehmet Demirkol: 'Denizli hakem dışında ne konuşabilir?'

SPOR Haberleri

Gazetemizin yazarlarından Mehmet Demirkol, Ntvspor'daki Spor Servisi programında gündemi değerlendirdi.

Demirkol'un değerlendirmeleri şu şekilde:

"Mustafa Denizli hakem dışında ne konuşabilir?"
Mustafa Denizli, basın toplantısında hakem dışında ne konuşabilir? Hiçbir şey. Çünkü futbol anlamında sıfırdılar. Ben bir derbi maçında bu kadar büyük bir üstünlük olduğunu çok uzun zamandır hatırlamıyorum. İstatistiklere geçmemiş en büyük zaferlerden ve diğer taraf için de hezimetlerden biridir. Dolayısıyla Mustafa hocanın fazla söyleyeceği bir şey yok. Şenol hocaya sorsan o da bir, iki pozisyon bulur... 

"Galatasaray'ın direnmesi mümkün değil"
Soru şu: Aşağıdaki oyunculardan hangisi oynadığı pozisyonun savunma yönünü özümsemiştir? 
Sabri? Olcan? Podolski? Selçuk? En fazla yüzde 50. Sneijder, yasin, Tarık, Burak... Semih, Chedjou, Balta zaten savunmacı onları saymıyorum. Beşiktaş'ın standart oyununun dışında işler vardı dün...İsmail, yarın milli maç olsa sol bek oynayabilecek gibi oynadı. Olağanüstüydü... Geri gelip kestiği toplar var, ileri gidip kestiği bile var. Oğuzhan, oyuna ruhunu veriyor. Orta yapıyor, şut arıyor, pasını atıyor. Çok rahat... Ama ekstraların en fazlası Gomez'dendi. Bu esktralar oyuna girince Galatasaray'ın direnmesi mümkün değil. Çünkü Astana maçına bakıyorsun oyun yok. Bursa maçına bakıyorsun yine oyun yok. 

"Mustafa hocanın kulübeden beklentisi yok"
Mustafa hoca 90+1 olsa elindeki oyuncuyu sahaya sürer. Ama kulübeden bir şey beklemiyor. Ben Chedjou'nun çok iyi oynadığını düşünmüyorum ama Bilal ya da Rodriguez olsa çok daha vahim olabilirdi. 

"Beşiktaş buradaysa Tolga'nın da katkısı var"
Ben sonuç odaklı bir insanım. Önce sonuca bakarım sonra geriye dönerim. Kalecilik bir maç değildi bence... Sporting Lizbon maçı bittiğinde Şenol hocanın soyunma odasına gidip, Tolga'ya 'Pazartesi sen oynayacaksın' demesi lazımdı. Tolga'nın evet, bazı eksiklikleri var ama bugünkü şartlarda onudan daha iyisini bulamaz. Bugün Beşiktaş buradaysa Tolga'nın da bunda rolü vardır. Hiçbir takım kalecisine rağmen şampiyon olamaz. 

"Baban olsa ezip geçeceksin"  
Beşiktaş'ın yediği golde büyük hata var. Orada Beck'e zarar vermemek için saçma bir vuruş yapmak zorunda kaldı. Oraya kadar açılıyorsan baban olsa tanımayacaksın ezip geçeceksin. Yine de çok fazla kalecilik bir maç olduğunu düşünmüyorum. 'Bu da nasıl girmedi, bunu da nasıl kurtardı' dediğimiz bir pozisyon var mı? Kötü maç çıkarmadı ama bu kadar da abartılmamalı... Onun standardı yüksek çünkü... Günay, Muslera gibi oynasaydı manşetlere çıkardı. Çünkü Muslera seviyesinde değil. 

"Beşiktaş çok daha iyi"
Beşiktaş, Benfica'dan çok daha iyi takım. Benfica'da Gaitan'dan başka kim var? Sporting Lizbon da, Benfica'dan çok daha iyi... 

"En güzel böyle elenilir!"
Beşiktaş'ın Sporting'e elenmesi çok şey kaybettirmedi. Bak bugün derbiyi kazandılar, her şey yolunda. Ama tam tersi olsaydı büyük depresyona girerlerdi. Geçen sezon Brugge'e elendikleri zaman da çok büyük darbe aldılar. Bu sefer öyle olmadı. Elenmelerin en güzelini yaşadı bence Beşiktaş...

Şenol Güneş'in iki değişikliği
Bir takım bu kadar iyi oynarken iki oyuncu değiştirmek risklidir. Her şey bozulabilir. Ama ikisi de oyuna müthiş katkı yaptılar. Hem Kerim frei hem Töre... Haftanın teknik direktörü hiç düşünmeden Şenol Güneş'tir. 

"Denizli faktörü her şeyi değiştirebilir"
Şu gün Mustafa Denizli değil, Ancelotti olsa takımın başında '5-6 olur' derim, 4 olur en iyi... Mustafa Denizli faktörü her şeyi değiştirebilir. Ben Mustafa Denizli dışında Galatasaray'da kimseye güvenmem.

UEFA eşleşmeleri...
Burada Galatasaray'ın durumu belirleyici... Fenerbahçe ya da Beşiktaş olsa bizi favori görürdüm. Galatasaray'ın kendini ne kadar toparlayacağıyla alakalı... Kimle eşleşse 'Ne kadar iyi' dersin... Fenerbahçe, Lokomotiv karşısında  favori... Lokomotiv Beşiktaş'ı zorladı ama Beşiktaş'ın defansında da sorunlar vardı. Çok hata yapıyorlardı. Fenerbahçe o kadar pozisyon vermiyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...