Antibiyotik direncine katran

Düzenleyen:
Antibiyotik direncine katran

SPOR Haberleri

Anadolu topraklarında asırlardır vücut mantarı ve yara iyileştirme özelliği dolayısıyla antibiyotik olarak kullanılan katranın, modern tıpta da kullanımı araştırılacak.

Anadolu topraklarında asırlardır vücut mantarı ve yara iyileştirme özelliği dolayısıyla antibiyotik olarak kullanılan katranın, modern tıpta da kullanımı araştırılacak. Türkiye, Fransa ve Fas’tan üç üniversitenin yürüteceği “Geçmişte ve Günümüzde Akdeniz’de Tıbbi Ağaç” isimli projede Üsküdar Üniversitesi de önemli bir görev üstlenecek. Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muhsin Konuk, “Geleneksel olarak ardıç, çam ve sedirden elde edilen katranın antiseptik ve antimikrobiyal bir madde olduğu biliniyor. Bu proje ile antibiyotik direncinin pik yaptığı ve yeni ilaçların keşfedilmediği bir süreçte, kapanmayan yaraların tedavisi ile antibiyotik direnci yüksek mikroorganizmaların ortadan kaldırılması açısından geleneğe dönmenin yolu açılabilir” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...