Usta'nın fedası

Düzenleyen:
Usta'nın fedası

SPOR Haberleri

Muharrem Usta ekonomik kriz için Beşiktaş’ın 3 yıl önce başlattığı projeyi hayata geçirmeyi planlıyor

Trabzonspor’da 5-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen 70. Olağan Genel Kurul’da, 400 milyon TL’lik borçla kulübü devralan Muharrem Usta mali çözüm arıyor. Sportif başarının yanında ekonomik başarıyı da yakalamayı hedefleyen Trabzonspor’un çiçeği burnundaki başkanı, bordo-mavili kulübün gelirleriyle giderlerinin örtüşmemesi sebebiyle Beşiktaş’ın 3 yıl önce başlattığı ve büyük bir mesafe aldığı ‘Feda’ projesini hayata geçirmeyi planlıyor. Bordo-mavili kulübün 400 milyon TL borcun yanında 80 milyon TL gelire karşılık 240 milyon TL gideri bulunuyor. Trabzonspor’da futbolculara ödenen yıllık ücret ise 140 milyon TL’yi buluyor. 
Futbolculara sorulacak
Öncelikle futbolcuların aldığı yıllık ücretleri masaya yatıran Usta, bu rakamı aşağıya çekmeyi hedefliyor. Önümüzdeki günlerde başta takım kaptanı Onur olmak üzere diğer futbolcuların bu projeyle ilgili olarak fikirlerinin alınacağı öğrenildi. Muharrem Usta, futbolcularla yapacağı görüşmelerin ardından, önümüzdeki sezonun yol haritasını da belirleyecek. Oyuncuların yüksek maliyeti karşısında Trabzonspor’un bulunduğu duruma dikkat çeken Usta, yakın çevresine ‘Bunun böyle gidemeyeceğini’ vurgularken, zorlu süreçte kulübün gelirlerini artırmayı hedefleyen yeni başkan önümüzdeki sezon ise kimlerle yolculuğa çıkacakları noktasında fikir edinecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...