Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Chelsea'de, Jose Mourinho dönemi sona erdi

Düzenleyen:
Chelsea'de, Jose Mourinho dönemi sona erdi

SPOR Haberleri

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'de, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'nun görevine son verildi.

Leicester City deplasmanında bu sezon 9. mağlubiyetini alan ve küme  düştüğü 1978-79 sezonundan bu yana 16. haftalar itibarıyla en çok yenilgi gördüğü  dönemi yaşayan Londra ekibinde Mourinho ile yollar ayrıldı. Geçen sezon takımı şampiyonluğa taşıyan 52 yaşındaki Mourinho'nun yedi  ay sonra görevine son verilmesi kararı, kulübün sahibi Rus milyarder Roman  Abramovich'in dün yaptığı ve yaklaşık 9 saat süren olağanüstü toplantının  ardından verildi. 
 
Mourinho'nun yerine gelecek menajer adayları arasında Pep Guardiola, Guus Hiddink, Brendan Rodgers ve Juande Ramos'un isimleri yer alıyor. 
 
İngiliz basını,  2007 yılında Mourinho'ya 16 milyon sterlin tazminat  ödeyen, başarıları için de Ferrari marka spor araç hediye eden Rus milyarder  Abramovich'in bu kez Portekizli teknik adama 40 milyon sterlinden fazla tazminat  ödeyeceğini yazdı. 
 
Chelsea'de daha önce 2004-2007 yılları arasında görev yapan Mourinho,  üç yılda ikisi lig şampiyonluğu olmak üzere altı kupa kazanmış ancak 20 Eylül  2007'de Portekizli çalıştırıcının görevine son verilmişti. 
 
2013 yılının haziran ayında yeniden Chelsea'ye dönen deneyimli teknik  adam, ilk yılında ligi üçüncü sırada tamamlarken, geçen sezon ise fazla  zorlanmadan şampiyonluk ipini göğüslemişti. Bu sezon 16 haftada 15 puan toplayan  Londra ekibi, küme düşme hattındaki takımların bir puan üstünde yer alıyor. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...