Ev alacak emekliler SGK'ya akın ediyor

Düzenleyen:
Ev alacak emekliler SGK'ya akın ediyor

SPOR Haberleri

250 lira taksitle konut almak isteyen emekliler, SGK'ya koşuyor. Başvuruların ilan edilmesinin ardından emekliler belgelerini almak için SGK'da kuyruklar oluşturuyor.

TOKİ'nin 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyen emekliler, emekli olduklarına dair belge almak için SGK'da uzun kuyruklar oluşturdu. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) emekliler için yürüttüğü 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyenler SGK'ya koştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da seçim vaatleri arasında bulunan ev sözü için umutlanan emekliler gün saymaya başladı.

Proje türkiye genelinde

TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmak isteyen emekli vatandaşların artık dernekler vasıtasıyla başvuruda bulunmasına gerek kalmadığını ifade eden Emekliler Derneği Bursa Nilüfer Şube Başkanı Kenan Pars, "Yapılan çalışmalar neticesinde bizim sunduğumuz proje bütün Türkiye geneline yayıldı. Daha önce bize üye olan emekli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için çaba sarf ediyorduk. Artık bütün Türkiye'deki emekliler ev sahibi olabilir" değerlendirmesini yaptı. 

500 lira yatırıp... 

EV için yaklaşık 3.700 kişinin müracaat ettiğini ifade eden Pars, "Daha önce sadece bizim girişimlerimizle ev sahibi olacak olan emekliler için derneğimize kayıt alıyorduk. Artık bize kayıt olmadan da ev sahibi olabilirler. Emeklilik belgesiyle Halk Bankası'na 500 lira yatırıp, katılabilirler" dedi.

Kuyrukta beklemeyin'e-devlet'ten yapın

SGK'dan emekli olduklarına dair belge alarak Halk Bankası'na başvuran emeklilerin kurayla ev sahibi olma imkanı bulunduğunu ifade eden Pars, şunları söyledi: "Emeklilerimiz sabahın erken saatlerinde SGK'ya giderek kuyruğa giriyor. Ama bunun yerine e-devlet üzerinden de bu belgelerini alabilirler. Bu belgeyle bankaya gitmeleri halinde ev sahibi olma imkanları var. Tabii ev sahibi olmak isteyen emeklilerimizin şu an bulunduğu ilde 1 yıldır oturması gerekiyor. Bunun haricinde üzerine ev olmaması gerekiyor."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...