Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darüşşafaka-Maccabi maçında büyük skandal!

Darüşşafaka-Maccabi maçında büyük skandal!

SPOR Haberleri

THY Avrupa Ligi'nde TOP 16'ya kalabilmesi için Darüşşafaka Doğuş'u 11 sayı farkla yenmesi gereken Maccabi Fox, bu hedefe ulaşamayacağını anlayınca, maçı uzatmaya çalıştı ve son 1.5 dakikada eline geçen hücum fırsatlarını bilerek kullanmadı.

THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden Darüşşafaka Doğuş, dün akşam İstanbul'da karşılaştığı İsrail ekibi Maccabi Fox'a 70-66 yenilmesine rağmen, TOP 16'ya kalmayı başardı.
Basketfaul'un haberine göre, Volkswagen Arena'daki karşılaşma, basketbol tarihinin en ilginç maçlarından birine sahne oldu.
Turu geçmesi için en az 11 farkla galip gelmesi gereken Maccabi, bitime 1.5 dakika kala bu skora erişemeyeceğini anlayınca, maçı uzatmaya götürmek istedi.
İsrail ekibi, skor 65-65 iken hücum etmedi ve 24 saniye ihlali yaptı. Bitime 45 saniye kala serbest atış kullanan Maccabili Jordan Farmar, iki atışta da topu kurşun gibi fırlatıp sayı olmamasını sağladı.
Darüşşafaka Doğuş'un boş döndüğü hücumlardan sonra, bitime 32 saniye kala Taylor Rochestie'nin kullandığı serbest atışları çembere dahi değmedi.
20 saniye kala bu defa Darüşşafaka Doğuş'tan Reggie Redding serbest atış kullandı, ilkini sayıya çevirdi (66-65), farkın 2 olup uzamaması için ikincisini bilerek kaçırdı.
14 saniye kala Maccabi hücumunda Sylven Landesberg çembere gitti, durumu idrak edemeyen Darüşşafakalı Marcus Slaughter faul çalınabilecek bir müdahale yaptı, neyse ki faul düdüğü gelmedi. Faul kararı çıksa Maccabi atışlardan birini sayı yapıp beraberliği kurabilirdi.
Bitime 10 saniye kala Ender Arslan da serbest atışların girmemesi için çembere doğru atmadı, Maccabi kalan sürede 5 sayı atıp maçı kazandı ancak maçı uzatmaya götürmeyi beceremedi. 

MACCABI KOÇU TABAK: DOĞRU BİR ŞEY YAPMADIK
Maccabi Fox'un koçu Zan Tabak (üstte), maçın uzaması için son dakikalarda bilerek basket atmamaları ve hücum sürelerini kullanmamaları konusunda şunları söyledi:
"Sportif açıdan doğru bir şey yapmadık. Top 16 turuna kalmayı çok istiyorduk. Bunu bu yüzden yaptık ancak bir süre öncesine dönsem bunu bir daha yapmazdım."

MAHMUTİ: KİMSEYİ SUÇLAYAMAM
Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti ise, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Ben kimseyi suçlamıyorum. Birinci hedef kazanmak, bu yüzden kimseyi suçlayamam. Skor farklı bitseydi, ülkesine kahraman olarak dönerdi. Ben olsam aynısını yapar mıydım, bilmiyorum. Ben bu takımın küçük bir parçasıyım. Hem oyuncular hem kulüp hem de Türk basketbolu adına mutluyum. Top 16'da üç Türk takımı olması bence çok önemli bir başarı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...