Rize önünde dağılan Trabzon, Antalya'yı farklı yendi

Düzenleyen:
Rize önünde dağılan Trabzon, Antalya'yı farklı yendi

SPOR Haberleri

Oscar Cardozo'nun klas kafa vuruşuyla öne geçen bordo-mavililer Mehmet Ekici'nin penaltı golüyle skoru pekiştirdi. Son sözü Mbia söyledi

Uğur Aktan - Ligin nöbetçi iki teknik adamı Sadi Tekelioğlu ve Mehmet Uğurlu'yu buluşturan mücadelede gülen, Antalyaspor'u 3-0'lık skorla mağlup eden Trabzonspor oldu. Avni Aker'deki maça atak başlayan taraf ev sahibi takım oldu. Karşılaşmanın 13. dakikasında Özer'in pasında topla buluşan Yusuf Erdoğan'ın yakın mesafeden çektiği şut savunmadan sekti. Maça sürpriz bir şekilde sağ kanatta başlayan Erkan Zengin, 15. dakikada çok iyi ortaladı, Oscar Cardozo kale sahasında yaptığı usta işi kafa vuruşuyla bu sezonki 6. golünü atarak takımını öne geçirdi: 1-0. İlk yarının kalan bölümünde etkili Antalyaspor atakları gerçeklese de Onur gole izin vermedi ve soyunma odasına 1-0'lık Trabzonspor üstünlüğüyle gidildi. 

Antalya 10 kişi kaldı
İkinci yarı rakip kaleye kalabalık giden Antalyaspor olsa da gol pozisyonlarına giren kontraatak fırsatlarını iyi değerlendiren Trabzonspor'du. Cardozo'nun asistleriyle önemli pozisyonlar yakalayan bordo-mavililer 52'de 2. gole yaklaştı. Özer'in pasında topla buluşan Paraguaylı'nın ceza sahasından yaptığı vuruş önce üst direğe çarptıktan sonra çizgide sekti ve 'gol mü değil mi?' tartışmalarının eşliğinde uzaklaştırıldı. Eski Trabzonlu Celutska 73. dakikada kırmızı kart görünce rahatlayan ev sahibi ekip, kalan bölümde daha baskılı bir futbol sergiledi. Antalyaspor'un tecrübeli stoperi Diego, 84. dakikada Yusuf Erdoğan'ın sağ kanattan yaptığı ortayı elle kesince maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Mehmet Ekici bu sezonki ikinci penaltı golünü de sol alt köşeye atarak takımını rahatlattı: 2-0. 90+4'te Marko Marin sağ kanattan taşıdığı topu ceza sahasındaki Mbia ile buluşturdu. Perdeyi kapayan Kamerunlu, sahaya üst üste 9. maçında da gol atmak için çıkan Eto'o değil, vatandaşı Trabzonspor'un yıldızı oldu: 3-0.

Acil  hoca bulun
Trabzonspor Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu dünkü maç sonrası, "Yönetimin hemen bir hoca bulması lazım. Zaten onlara da söyledim. Altyapı görevime dönmek istiyorum. Gelen hocaya her türlü yardımcı olurum. Takımda birlikteliği ve adaleti sağladık. Yani takım olmanın temellerini attık" açıklaması yaptı.

Fırsatları kaçırmadık
Trabzonspor'da Mehmet Ekici maç sonrası, "Çok mutluyuz. Önemli bir galibiyetti. Geçen hafta istenmedik bir maç oynadık. Bu hafta bulduğumuz fırsatları değerlendirdik. Cardozo bizim için çok önemli bir futbolcu. Maçın içinde kim kendini iyi hissediyorsa, penaltıyı o kullanıyor. İsteseydi, o atardı" sözlerini kullandı.

Yanal geri dönüyor
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Antalyaspor galibiyeti sonrası takımın yeni hocası konusunda önemli açıklamalar yaptı. "Teknik direktörlük için en iyi kararı vermemiz gerekiyor. Lucescu mutlaka olacak bir isim değil" sözlerini bir kere daha yineleyen Usta, "Ersun Yanal'ı değerlendiriyoruz, eski hocamız. Birçok teknik adamla görüşüyoruz" ifadelerini kullandı. Fakat Usta'nın alternatif isimler var demesine rağmen daha önce görüşüp de olumsuz cevap aldığı Yanal'ı büyük ölçüde ikna ettiği ve bir son dakika sürprizi olmazsa Trabzonspor'un teknik sorumlusunun Ersun Yanal olacağı öğrenildi. 

AVNİ AKER'DE BÜYÜK BULUŞMA
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın daveti üzerine kulübün eski başkanları Ahmet Celal Ataman, Sadri Şener, Nuri Albayrak, Mustafa Günaydın, Salih Erdem ve Özkan Sümer Antalyaspor karşılaşmasını şeref tribününden takip etti. Eski başkanlar bordo-mavili atkı takarken, birbirleriyle uzun süre sohbet etti. Bu arada kale arkası tribününde Sadri Şener, "2010-2011 sezonunun şampiyon başkanı hoş geldin" pankartı açılarak karşılandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...