Beşiktaş'tan devrim gibi karar!

Beşiktaş'tan devrim gibi karar!

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ta yeni bir dönem başlıyor...

Vatan Gazetesi'nin haberine göre; Siyah-beyazlı yönetim devre arasında yapılacak transferlerle birlikte başlatmak üzere maç başı ücretler konusunda yeni bir sisteme adım atmaya hazırlanıyor. Mevcut sistemde her oyuncu kontratına imza atarken maç başı ücretlerini de belirlerken sahaya çıktığı her karşılaşma için bu rakamı almaya hak kazanıyordu.

Başta Başkan Fikret Orman olmak üzere tüm yöneticiler bu durumu eleştirirken takımın aldığı sonuç ne olursa olsun sahaya adımını atan oyuncu cebini dolduruyordu. Takımın kazanması, kaybetmesi veya berabere kalması oyuncuları ilgilendirmezken kulüp ise hem Türkiye Futbol Federasyonu’ndan hem de Avrupa maçlarında puana göre para kazanıyor.
Kaybedilen maçların ardından oyunculara ödenen rakamlar sistemin kötü yönünü ortaya koyarken yönetim de hem oyuncuları kazanmaya odaklamak hem de bu çarpık düzeni değiştirmek için düğmeye bastı.

2 yılda hepsi yenilenecek
Yeni geliştirilen sisteme göre herkes takımın aldığı puana göre maç başı ücret alacak. Yeni yapılacak sözleşmelerle birlikte tüm takımı bu sisteme dahil etmeyi planlayan siyah-beyazlı yönetim her oyuncunun kontratına da maç başı ücret değil ‘puan başına ücret’ koyacak. Buna göre beraberlik halinde ‘1 birim ücret’ alacak olan oyuncular sahadan galibiyetle ayrılmaları halinde ise 3 birim ücreti ceplerine koyacak.

Herkesin eleştirdiği mağlubiyet halinde kazanılan ücret ise bu yolla birlikte tarih olacak. Sözleşmesi süren oyuncular bu yeni kuralın altına girmezken takıma yeni katılacak isimler de devre arası ile birlikte bu puanlama-maç başı sistemine dahil olacak.
Siyah-beyazlı yönetim ise bu yola başvurmaya hazırlık yaparken paradan tasarruf yapmak ise akıllarından bile geçmiyor. Başkan Fikret Orman ve ekibi oyuncuları galibiyete bu yolla daha iyi motive edeceklerini düşündükleri için ‘puana göre para’ sistemine geçmek isterken 2 yıl içinde de yeni kontratlarla birlikte tüm takım bu programın çatısının altına girecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...